2022, december 1.
3.2 C
Budapest
-12.8 C
Moszkva

Srí Lanka bocsánatot kért Oroszországtól

Bandula Gunawardane Srí Lanka közlekedési minisztere szombaton országa nevében bocsánatot kért, amiért feltartóztattak egy orosz repülőgépet, ami után Moszkva felfüggesztette a szigetre irányuló járatokat.

“Sajnos hiba történt az orosz Aeroflot repülőgépével – bírósági végzés alapján tartóztatták fel. Ez egy szörnyű hiba volt. A Srí Lanka-i hatóságok pedig elnézést kérnek a történtekért. Az elnök, a miniszterelnök és az egész Srí Lanka-i kormány garantálja, hogy ilyesmi soha többé nem fordul elő. Nem akarunk semmilyen repülőgépet letartóztatni Srí Lankán” – mondta a RIA Novosztyi hírügynökségnek adott interjúban, miközben oroszországi látogatáson tartózkodik.

Egy Airbus A330-343-as repülőgépet június 2-án Colombóban a gép ír lízingcégének kérésére foglaltak le. Egy bíróság megtiltotta a gépnek, hogy elhagyja az országot, amíg a lízingbeadóval folytatott vita nem rendeződik. Több mint 200 utasnak okozott kellemetlenséget, hogy a feltartott gépről leszállították őket.

Az orosz külügyminisztérium tiltakozó jegyzéket nyújtott be, és néhány nappal később a gépnek engedélyezték, hogy Moszkvába repüljön, míg július közepén a Srí Lanka-i Legfelsőbb Kereskedelmi Bíróság elutasította az ír cég keresetét. Az Aeroflot azonban az incidenst követően felfüggesztette az országba irányuló járatait, arra hivatkozva, hogy “a helyzet nem megbízható a légitársaság repülőgépeinek akadálytalan repülésének biztosítása szempontjából Srí Lankára”.

Gunawardane elmondta, hogy várakozásai szerint október közepén újraindulnak a járatok Oroszország és Srí Lanka között.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...