2022, december 5.
4.8 C
Budapest
-12.8 C
Moszkva

Srí Lanka elnöke arra kérte Putyint, hogy segítsen az üzemanyaghiánnyal küzdő országnak

Gotabaya Rajapaksa elnök levélben fordult Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz, amelyben együttműködést kért az olajvásárlások terén – közölte egy, az elnöki hivatalhoz közel álló forrás, akit a Daily Mirror idéz.

A két elnök várhatóan a napokban telefonon egyeztet, és kidolgozza az intézkedéseket, amelyek valószínűleg egy hivatalos moszkvai látogatással is járnak majd. Srí Lanka jelenleg hatalmas üzemanyaghiánnyal küzd.

A forrás szerint a hiány 2022. július 10-ig fog tartani. A forrás megjegyzi, hogy a következő szállítmány július 10. és 12. között várható. A forrás azt is megerősítette, hogy India beleegyezett négy üzemanyag-szállítmány készpénzfizetési feltételek mellett történő biztosításába.

Emellett a kormány további 7500 tonna gázolajat vásárolt a Lanka Indian Oil Company-tól, amelyet az alapvető szolgáltatásokhoz használnak fel, amíg a következő szállítmány július 4. után meg nem érkezik.

Srí Lanka most nem tud üzemanyagot vásárolni a rendszeres szállításokból, mivel a korábbi szállítások után 731 millió dollárnyi hátralékot halmozott fel. Eközben Kanchana Wijesekara energiaügyi miniszter Ahamed Nazeer környezetvédelmi miniszterrel együtt Katarba utazott, hogy újabb olajbeszerzési megállapodásokat kössön.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz erők folytatják az előrenyomulást Artemovszk (Bahmut) felé

Folytatják az előrenyomulást az orosz csapatok a donyecki régióban lévő Artemovszk (Bahmut) város közelében - jelentette ki a vasárnapi hadijelentést ismertetve Igor Konasenkov altábornagy,...

Kreml: Putyin hamarosan a Donbasszba látogat

Az elnök biztosan meg fogja tenni - mondta Dmitrij Peszkov, arra a kérdésre válaszolva, hogy Vlagyimir Putyin ellátogat-e a Donbasszba. "Erre biztosan sor fog kerülni...

Lengyel különleges erők érkeztek az ukrajnai Dnyipropetrovszk régióba

Az ukrán hadsereg közölte, hogy a NATO parancsnokságának alárendelt, ukrán egyenruhás lengyel különleges erők tisztjeiből és harcosaiból álló, kombinált különítmény érkezett a Dnyipropetrovszki területen...