2022, szeptember 30.
14.4 C
Budapest
14.8 C
Moszkva

Amerikai légicsapás végzett a szíriai kormányerők 62 katonájával

Az Egyesült Államok által vezetett koalíciós erők a szíriai kormányerők állásait bombázta Dajr ez-Zaur város közelében – közölte a szíriai hadsereg főparancsnoksága az állami televízióban.

Szíria hivatalos hírügynöksége a SANA értesülései szerint a bombázás nagyerejű pusztítást végzett Dajr ez-Zaur térségében.

A Szíriai Arab Hadsereg Főparancsnoksága súlyos és kirívó agressziónak nevezte a szíriai kormányerők elleni támadást és elmondta, hogy bizonyítékaik vannak arra, hogy az Egyesült Államok és szövetségeseik támogatják az Iszlám Állam terroristáit.

Hatvankét szíriai katona vesztette életét és több mint száz megsérült amikor az Egyesült Államok által vezette koalíciós erők légicsapást mért rájuk – közölte az orosz védelmi minisztérium szóvivője Igor Konasenkov.

A Ria Novosztyi hírügynökség megkeresésére az Egyesült Államok által vezettett koalíciós erők képviselői nem kívánták  kommentálni a hírt.

Az orosz védelmi minisztérium információi szerint a légicsapást végrehajtó repülőgépek Irak felől érkeztek Szíriába.

Moszkva korábban figyelmeztetett

Eddig már 199-szer szegték meg Szíriában az öt napja életbe lépett tűzszünetet, amiért Washingtont és az úgynevezett mérsékelt felkelő csoportokat terheli a felelősség – mondta szombaton az orosz védelmi minisztérium egyik tisztségviselője.

“Amennyiben sem az Egyesült Államok, sem pedig a mérsékelt felkelők nem tesznek lépéseket azért, hogy teljesítsék a szeptember 9-én kötött genfi megállapodásba foglalt kötelezettségeiket, és Szíriában kudarcba fúl a tűzszünet, akkor minden felelősség Washingtont terheli” – mondta Viktor Pozsnyikir altábornagy.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

A részleges mozgósítás első katonái megérkeztek a Donbasszba

Oroszország részlegesen mozgósított első katonái megérkeztek a Donyecki Népköztársaság (DNR) különleges műveleti övezetébe - írja a RIA Novosztyi. Megérkeztek a Donyecki Népköztársaságba a részleges mozgósítás...

Sikertelen ukrán előrenyomulás Krasznij Limannál, jelentős ukrán veszteségek

Az ukrán csapatok veszteségeket szenvedtek a Krasznij Liman elleni sikertelen támadási kísérlet során - közölte az orosz védelmi minisztérium a szerdai hadjelentésében. "Az ukrán csapatcsoport...

Ukrajnába is leállhat a gázszállítás – vita van a Gazprom és a Naftogaz között

A Gazprom elutasítja az ukrán Naftogaz követeléseit az orosz gáz európai tranzitdíjára vonatkozó választottbírósági eljárásban, a nem teljesített szolgáltatásokat nem kell és nem is...