2023, november 29.
-0.7 C
Budapest
-2.2 C
Moszkva

Amerikai légicsapás végzett a szíriai kormányerők 62 katonájával

Az Egyesült Államok által vezetett koalíciós erők a szíriai kormányerők állásait bombázta Dajr ez-Zaur város közelében – közölte a szíriai hadsereg főparancsnoksága az állami televízióban.

Szíria hivatalos hírügynöksége a SANA értesülései szerint a bombázás nagyerejű pusztítást végzett Dajr ez-Zaur térségében.

A Szíriai Arab Hadsereg Főparancsnoksága súlyos és kirívó agressziónak nevezte a szíriai kormányerők elleni támadást és elmondta, hogy bizonyítékaik vannak arra, hogy az Egyesült Államok és szövetségeseik támogatják az Iszlám Állam terroristáit.

Hatvankét szíriai katona vesztette életét és több mint száz megsérült amikor az Egyesült Államok által vezette koalíciós erők légicsapást mért rájuk – közölte az orosz védelmi minisztérium szóvivője Igor Konasenkov.

A Ria Novosztyi hírügynökség megkeresésére az Egyesült Államok által vezettett koalíciós erők képviselői nem kívánták  kommentálni a hírt.

Az orosz védelmi minisztérium információi szerint a légicsapást végrehajtó repülőgépek Irak felől érkeztek Szíriába.

Moszkva korábban figyelmeztetett

Eddig már 199-szer szegték meg Szíriában az öt napja életbe lépett tűzszünetet, amiért Washingtont és az úgynevezett mérsékelt felkelő csoportokat terheli a felelősség – mondta szombaton az orosz védelmi minisztérium egyik tisztségviselője.

“Amennyiben sem az Egyesült Államok, sem pedig a mérsékelt felkelők nem tesznek lépéseket azért, hogy teljesítsék a szeptember 9-én kötött genfi megállapodásba foglalt kötelezettségeiket, és Szíriában kudarcba fúl a tűzszünet, akkor minden felelősség Washingtont terheli” – mondta Viktor Pozsnyikir altábornagy.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Blinken: Ukrajna a NATO tagja lesz, ha a szövetségesek egyetértenek

Ukrajna csak akkor csatlakozik az Egyesült Államok vezette katonai szövetséghez, ha minden feltételt teljesít és minden tag biztosítja a beleegyezését - ismételte meg szerdán...

Az orosz fegyveres erők elfoglalták Artyomovszkoje települést

Elfoglalták Artyomovszkoje települést a Donyecki Népköztársaságban az orosz fegyveres erők déli csoportosulásának alegységei - közölte szerdán az orosz védelmi tárca. A moszkvai hadijelentés szerint egyébként...

Stoltenberg: a NATO-tagok nem gyakorolnak nyomást Ukrajnára, hogy tárgyaljon

A NATO-tagállamok nem gyakorolnak nyomást Ukrajnára az Oroszországgal folytatott béketárgyalások megkezdését illetően - mondta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a BBC-nek adott interjújában. Arra a kérdésre, hogy...
spot_img

Videó