2023, szeptember 21.
24 C
Budapest
19.8 C
Moszkva

Külföldi rakétákat tároló ukrán raktárak megsemmisítését jelentette be Oroszország

Légi indítású, nagyhatótávolságú precíziós fegyverekkel hajtott végre csoportos csapást az orosz hadsereg ukrán rakétaraktárak ellen, amelyekben külföldi gyártmányú fegyvereket is tároltak – jelentette ki Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a pénteki hadijelentést ismertetve.

A tábornok szerint a támadás minden kijelölt célpontot elért. Beszámolója szerint az ukrán fegyveres erők a legaktívabban a donyecki régió déli részén és Zaporizzsjában, illetve Donyeck környékén próbálkoztak támadással.

Azt mondta, hogy az első frontszakaszon az ukrán fél több mint 130 katonát, valamint egyebek mellett öt harckocsit, három gyalogsági harcjárművet, három páncélozott harcjárművet, és egy lengyel gyártmányú Krab önjáró löveget, a másodikon több mint kilencven katonát, valamint egyebek mellett két páncélozott harcjárművet és egy lőszerraktárt veszített.

Az érintkezési vonal egyéb szakaszain az orosz katonai szóvivő szerint mintegy 160 katona esett el.

Az orosz ellenőrzés alá került területek több településéről jelentettek az orosz hatóságok pénteken ukrán tüzérségi támadást. Vjacseszlav Gladkov, az Ukrajnával határos oroszországi Belgorod megye kormányzója közölte, hogy a régiót az elmúlt nap folyamán mintegy száz különböző típusú belövés érte.

Szergej Nariskin, az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) igazgatója a TASZSZ hírügynökség székházában tartott sajtótájékoztatóján megismételte azt az állítást, miszerint Moszkvának értesülése volt arról, hogy Ukrajna nyugati sugallatra tavaly február végén – március elején nagyszabású “büntetőműveletet” tervezett végrehajtani a Donbasszban. Közölte, hogy a különleges hadművelet során ezt alátámasztó dokumentumokat találtak.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lengyelország figyelmeztette az ukrán oligarchákat

A lengyel védelmi miniszter az ukrán oligarchákat okolta a gabonaszállítások körüli jelenlegi vitáért, és azt mondta, nem engedhető meg, hogy Kijev a lengyel piacon...

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...

Ukrajna energetikai infrastruktúrája került tűz alá

Az ukrajnai Rivne energetikai infrastruktúrája tűz alá került, a Rivnenszkij járás egy része áram nélkül maradt - jelentette Vitalij Koval, a Rivne terület közigazgatás...
spot_img

Videó