2023, szeptember 25.
17.2 C
Budapest
14.5 C
Moszkva

Újabb Leopard 2 harckocsik megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca

Az orosz hadsereg kilenc ukrán harckocsit semmisített meg, köztük négy német gyártmányú Leopard 2-t, sikeresen visszaverve a kijevi erők előrenyomulási kísérleteit – közölte az orosz védelmi minisztérium.

Az elmúlt 24 órában Ukrajna “folytatta az eredménytelen kísérleteket a támadó hadműveletek végrehajtására” Oroszország Zaporozsjei területén, a Donyecki Népköztársaság déli részén és Artyomovszk (Bahmut) városának közelében – mondta Igor Konasenkov altábornagy, a minisztérium szóvivője egy szombati tájékoztatón.

A Zaporozsjei területen az orosz szárazföldi csapatok, a tüzérség és a légierő visszaverték a harckocsikkal megerősített nagy létszámú ukrán egységek két támadását Jablonevo és Novopokrovka falvak térségében – mondta.

Két kijevi páncélos konvojra Novodanyilovka és Mala Tokmacska települések közelében mértek csapást – jelentette a szóvivő. Három kisebb ukrán támadás is volt a térségben, amelyek szintén sikertelenek voltak – tette hozzá.

A kilenc harckocsin kívül a kijevi erők tizenegy páncélozott harcjárművet is vesztettek, amelyek között öt amerikai gyártmányú Bradley-t, 14 páncélozott autó és egy francia gyártmányú Caesar önjáró tarackot – részletezte Konasenkov.

Az ukrán hadsereg embervesztesége a Zaporozsjei területen zajló újabb harcok során a minisztériumi szóvivő szerint elérte a 300 katonát.

Öt támadást vertek vissza Artyimovszk város közelében, amelyet az orosz erők májusban, hónapokig tartó súlyos harcok után foglaltak el Ukrajnától – közölte a tájékoztatón. Kijev veszteségei ezen a területen az elmúlt 24 órában – akár 230 fős személyi állományt, öt páncélozott járművet és két szovjet gyártmányú D-30-as ágyút tartalmaztak.

Konasenkov szerint Kijev katonái közül mintegy 60-at semlegesítettek Krasznij Liman, a Donyecki Népköztársaság ukrán ellenőrzésű településének területén. Egy személyszállító páncélozott járművet és több ágyút, köztük egy lengyel gyártmányú Krab önjáró löveget is megsemmisítettek – mondta.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó