2023, szeptember 25.
16.7 C
Budapest
14.9 C
Moszkva

Négy ukrán támadást vert vissza az orosz hadsereg a Zaporozsjei területen

Négy ukrán támadást vert vissza az orosz hadsereg Verbove és Rabotine környékén, Zaporozsjei területen az orosz erők taktikai helyzete változatlan maradt – jelentette ki Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a szerdai hadijelentést ismertetve.

Jevgenyij Balickij, Zaporozsje terület Moszkva által megbízott kormányzója nem sokkal korábban a Szolovjov Live médiacsatornán azt mondta, hogy Rabotinet az orosz erők “taktikailag elhagyták”, és a település már csak a térképen létezik, ezért nem érdemes tovább védeni. Korábban az ukrán fél is elismerte, hogy nem maradt épségben épület a településen. Dmitrij Rogozin, a Roszkoszmosz volt igazgatója, a Cári Farkasok haditechnikai központ vezetője a Telegram-csatornán csak annyit jegyzett meg, hogy Robotino a “szürke zóna”.

A Kommerszant című lap rámutatott, hogy hetek óta ostromlott Rabotine az Orehovtól Tokmakon át Melitopolig, az ukrán támadás meghirdetett célpontjához vezető úton található. Az ukrán védelmi tárca már augusztus elején bejelentette, hogy elfoglalta a községet, Moszkva ezzel szemben azt közölte, hogy a község az egyik fél által sem ellenőrzött “szürke zónához tartozik”.

Konasenkov tábornok szerint az orosz erők az elmúlt nap folyamán összesen 17 ukrán rohamot vertek vissza, amelyekben mintegy 660 ukrán katona esett el. A legnagyobb veszteséget, mintegy 285 főt az ukrán fél a Donyeck környékén vívott harcokban szenvedte el. A szóvivő a megsemmisített ukrán haditechnikai eszközök között nevezett meg hét harckocsit. Ezek közül öt tank a donyecki régió déli részén vált működésképtelenné.
Mint mondta, az orosz légierő nagy pontosságú fegyverekkel végrehajtott csoportos csapással megsemmisített egy diverzánscsoportok felkészítésére használt tábort. A helyszínt nem nevezte meg.

Az orosz ellenőrzés alá került és az Ukrajnával szomszédos területek több településéről jelentettek a helyi hatóságok ukrán tüzérségi támadást. Donyeck várost a közlések szerint kazettás lőszerrel is lőtték. A donyecki régióban lévő Volnovaha településen hat civil megsebesült.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője Antony Blinken amerikai külügyminiszter szerdai kijevi látogatását kommentálva azt hangoztatta, hogy az Egyesült Államok a pénzt nem sajnálva továbbra is “az utolsó ukránig” kívánja folytatni a háborút.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó