2024, március 3.
13.6 C
Budapest
3.2 C
Moszkva

A szankciók hatása az orosz Sberbankon eddig elhanyagolhatóak

A szankciók hatása az orosz Sberbankon eddig elhanyagolhatóak

 A Nyugati szankciók kifejtettek bizonyos fokú negatív hatást a Sberbank (Oroszország legnagyobb bankja) működési tevékenységére, de eleddig ez elhanyagolható – mondta German Gref, a Sberbank vezérigazgatója egy csütörtökön megtartott konferencián.

“Sajnálattal vettük tudomásul, hogy Svájc is csatlakozott a bank elleni szankciókhoz. Ezen intézkedések negatív hatással voltak a Sberbank működési tevékenységére. De ennek hatása eddig meglehetősen jelentéktelen , hanem inkább erkölcsi erejű” – mondotta Grief.

A hírhez hozzá tartozik, hogy csütörtökön Svájc megtiltotta 5 orosz bank (köztük a Sberbank) számára a hosszú távú, engedély nélküli pénzkölcsönzést az országból, ezzel csatlakozott az EU által júliusban bevezetett gazdasági szankciókhoz. Az érintett bankok: VTB, Gazprombank, Russian Agricultural Bank, és a Vnesheconombank.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

WSJ: a Krím elleni támadásról kiszivárgott felvétel elmélyítheti a szakadékot a NATO-ban

Egy kiszivárgott hangfelvétel, amely a német hadsereg állítólagos terveit vázolja fel, miszerint segítenének Ukrajnának nagy hatótávolságú rakétákkal támadni a Krím-hidat, szakadást okozhat Berlin és...

38 ukrán drónt lőtt le az orosz légvédelem a Krím felett

A légvédelmi rendszerek 38 ukrán drónt semmisítettek meg a Krím felett - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium. "Az éjjel meghiúsult a kijevi rezsim kísérlete,...

Berlin: valódi a hangfelvétel, amelyen a német tisztek a Krími híd ellni támadásról beszélnek

Valódiak a német tisztek - köztük a légierő egyik legmagasabb rangú parancsnoka - közötti megbeszélések arról, hogy segítenének Kijevnek egy esetleges Krím elleni támadásban...
spot_img

Videó