2022, augusztus 11.
28.3 C
Budapest
25 C
Moszkva
Array

Poroshenko törölte törökországi útját, az ENSZ BT sürgős összehívását kéri

Poroshenko törölte törökországi útját, az ENSZ BT sürgős összehívását kéri

“Eldöntöttem, hogy törlöm a törökországi utam, a helyzet – Donyeck régióban bekövetkezett – gyors romlása miatt” különösen az Amvrosiyevka és Starobeshevo körül kialakult helyzet miatt.

Orosz Hírek: Amvrosiyevka és Starobeshevo: ott jelenleg 7,OOO fős ukrán hadsereg van körbezárva a felkelő oroszpárti haderő által.

Az elnöki sajtószolgálat közölte, hogy Pjotr Porosenko a török út visszavonása mellett, egyúttal az ENSZ Biztonsági Tanácsának sürgős összehívását kezdeményezi a Donyeck régióban kialakult helyzet miatt.

Orosz Hírek: így van, a hadiszerencse teljesen elpártolt az ukrán seregtől, békét kellene kötni a felkelőkkel, csakhogy azok már túl sokat véreztek ahhoz hogy megálljanak, most már szabad köztársaságot akarnak, nem elégszenek meg még föderációs tervekkel sem, teljesen független államot akarnak maguknak.

Poroshenko elnök összehívja csütörtökön az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi tanácsot is. “A világnak értékelnie kell a helyzet éles romlását Ukrajnában” – mondta az ukrán elnök.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Borell: az európaiaknak hajlandónak kell lenniük “fizetni” Ukrajna támogatásáért

Az Ukrajna Oroszország elleni küzdelemben való segítségnyújtásnak ára van Európa számára, amelyet a polgároknak hajlandónak kell lenniük megfizetni - mondta az EU külügyi vezetője....

Kína: Washington célja az ukrán konfliktus elhúzódása

Washington arra törekszik, hogy minél tovább elhúzódjon az ukrajnai konfliktus, hogy meggyengítse Moszkvát - mondta Kína oroszországi nagykövete. A TASZSZ orosz hírügynökségnek szerdán adott interjújában...

Vidáman pezsgőzött Klicskóval Kijevben a német miniszter, most bocsánatot kért

Nancy Faeser német belügyminiszter bocsánatot kért, miután július végi ukrajnai útja során egy pohár pezsgővel a kezében pózolt egy vidám fotón. "Megbántam a fotót" -...