2023, március 28.
3.2 C
Budapest
5.4 C
Moszkva
Array

Poroshenko törölte törökországi útját, az ENSZ BT sürgős összehívását kéri

Poroshenko törölte törökországi útját, az ENSZ BT sürgős összehívását kéri

“Eldöntöttem, hogy törlöm a törökországi utam, a helyzet – Donyeck régióban bekövetkezett – gyors romlása miatt” különösen az Amvrosiyevka és Starobeshevo körül kialakult helyzet miatt.

Orosz Hírek: Amvrosiyevka és Starobeshevo: ott jelenleg 7,OOO fős ukrán hadsereg van körbezárva a felkelő oroszpárti haderő által.

Az elnöki sajtószolgálat közölte, hogy Pjotr Porosenko a török út visszavonása mellett, egyúttal az ENSZ Biztonsági Tanácsának sürgős összehívását kezdeményezi a Donyeck régióban kialakult helyzet miatt.

Orosz Hírek: így van, a hadiszerencse teljesen elpártolt az ukrán seregtől, békét kellene kötni a felkelőkkel, csakhogy azok már túl sokat véreztek ahhoz hogy megálljanak, most már szabad köztársaságot akarnak, nem elégszenek meg még föderációs tervekkel sem, teljesen független államot akarnak maguknak.

Poroshenko elnök összehívja csütörtökön az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi tanácsot is. “A világnak értékelnie kell a helyzet éles romlását Ukrajnában” – mondta az ukrán elnök.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Először jelentette GDLSB okosbomba megsemmisítését az orosz védelmi tárca

Először tett említést GLSDB (rakétameghajtóval ellátott földi indítású precíziós bomba) lelövéséről keddi hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium. Az Egyesült Államok idén januárban jelentette be, hogy...

USA: nincs értelme fejlett drónokat adni Ukrajnának, mert nincs esélyük az orosz légvédelemmel szemben

Az Egyesült Államok nem látja értelmét annak, hogy átadja Ukrajnának az MQ-9 Reaper felderítő és csapásmérő drónokat, mert azoknak nincs esélyük az orosz légvédelmi...

DNR: orosz kézre került a bahmuti színesfémüzem is

Az orosz erők szinte teljesen megtisztították az ipari övezetet, amelyen a bahmuti (Artyomovszk) színesfém-feldolgozó üzem (AZOM) található - közölte Gyenisz Pusilin, a nagyrészt orosz...
spot_img

Videó