2023, január 30.
-3.9 C
Budapest
-2.9 C
Moszkva

Gulyás: a Magyarországon befagyasztott orosz vagyon nagy része a Sberbanké

Az uniós szankciók alapján Magyarországon lefoglalt orosz vagyon nagy része a Sberbanké – közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön.

“Magyarország az uniós szabályoknak megfelelően 870 millió euró értékű orosz vagyont foglalt le, amelynek nagy része a Sberbanké” – mondta.

A Népszava december közepén az Európai Bizottság adataira hivatkozva arról számolt be, hogy az uniós országok hatóságai a szankciók keretében 19 milliárd euró értékben foglaltak le orosz magánvagyont. A kiadvány kiemelte, hogy november 25-én Magyarország 870 millió euró értékben fagyasztott orosz vagyont. A Népszava megjegyezte, hogy a lefoglalt orosz állami vagyon pontos összege nem ismeri.

Az orosz Sberbank a Sberbank Europe AG bankcsoporton keresztül bankokat birtokolt a közép- és kelet-európai országokban. A bank 2021 novemberében bejelentette, hogy el kívánja adni a régióban lévő eszközeit, hogy más piacokra összpontosíthasson.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Reznyikov: Ukrajna reméli, hogy tavasszal már használhatja a nyugati harckocsikat

Az ukrán fegyveres erők valószínűleg tavasszal kezdik el használni a nyugati harckocsikat a harctéren - mondta Olekszij Reznyikov védelmi miniszter a kanadai CBC televíziós...

Megérkeztek a nagy-britanniai kiképzésre az ukrán harckocsizók

Megérkeztek Nagy-Britanniába azok az ukrán katonák, akiket a brit Challenger 2 harckocsik üzemeltetésére képeznek ki a brit fegyveres erők szakértői - közölte vasárnap a...

(+18!) Külföldi zsoldosok megcsonkított holttesteit találta meg a Wagner-csoport Bahmutban

Külföldi zsoldosok holttesteit találták meg Artyomovszk (Ukrajnában Bahmut néven ismert) városában - közölte vasárnap Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magáncég alapítója. "Ma a Wagner PMC...