2023, március 28.
3.2 C
Budapest
5.4 C
Moszkva
Array

Svájc felzárkózott az EU Oroszország elleni szankcióihoz

“Véleményünk szerint, Bern döntései megalapozatlanok, s azt bizonyítják, hogy Svájc – a saját kárára – próbál lépést tartani az EU felől érkező barátságtalan lépésekkel” mondotta Szergej Lavrov, Oroszország külügyminisztere.

Az Augusztus 27.-ei ülése során, a Svájci Szövetségi Tanács további szankciós lépéseket hagyott jóvá Oroszország ellen. A katonai kereskedelem és a kettős célú termékek mellé bevették a szankciós listára az olaj- és gáz kitermelési eszközök szállítását, felszereléseket is, illetőleg tiltólistára került a Krímmel való kommunikáció, valamint egy listányi orosz magánszemély és vállalat számára megtiltották banki számlanyitási műveletek végzését.

A svájci kormány döntést hozott továbbá, hogy korlátozzák a hosszú lejáratú kötvények kihelyezését 5 orosz bankhoz, melyeket az EU már szankcionált pénzügyileg korábban. Ezek a Sberbank, VTB, Gazprombank, VEB és a Russian Agricultural Bank.Ezen bankok a jövőben a svájci hatóságoktól kell engedélyt kérjenek Svájcban történő kötvény-eladásra, annak megakadályozására, hogy kötvényeket adjanak el Svájcban az EU szankciók megkerülésével.

A kötvénykibocsátásokhoz- kötvényeladásokhoz kiadandó engedélyek akkor lesznek megadva számukra jövőbéli tranzakcióiknál, ha a kibocsátások egyeznek a bank átlagos financiális kötelezettségeivel az utóbbi három évre visszamenőleg- adta ki a svájci kormány a nyilatkozatot.

Ez a szankció nem érinti az orosz bankok Svájcban tevékenykedő leányvállalatait egészen addig, amíg nem cselekszenek az anyavállalataik nevében illetőleg nem hajtanak végre utasításokat az anyavállalatoktól.

Svájc hozzátett 11 új magánszemély és vállalat nevet a szankciós listához, megtiltva svájci közvetítőknek, hogy új üzleti kapcsolatba lépjenek velük, illetőleg a svájci társaságok kötelesek értékesítés útján megállni a szankcionált és letiltott orosz magánszemélyekkel és vállalatokkal közös üzleti részesedéseiktől.

Svájc megtiltotta az orosz hadfelszerelések behozatalát, illetőleg olajipari felszerelések Oroszországba szállítását.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Először jelentette GDLSB okosbomba megsemmisítését az orosz védelmi tárca

Először tett említést GLSDB (rakétameghajtóval ellátott földi indítású precíziós bomba) lelövéséről keddi hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium. Az Egyesült Államok idén januárban jelentette be, hogy...

USA: nincs értelme fejlett drónokat adni Ukrajnának, mert nincs esélyük az orosz légvédelemmel szemben

Az Egyesült Államok nem látja értelmét annak, hogy átadja Ukrajnának az MQ-9 Reaper felderítő és csapásmérő drónokat, mert azoknak nincs esélyük az orosz légvédelmi...

DNR: orosz kézre került a bahmuti színesfémüzem is

Az orosz erők szinte teljesen megtisztították az ipari övezetet, amelyen a bahmuti (Artyomovszk) színesfém-feldolgozó üzem (AZOM) található - közölte Gyenisz Pusilin, a nagyrészt orosz...
spot_img

Videó