2023, február 4.
5.4 C
Budapest
0.3 C
Moszkva

Videó: orosz békefenntartók indulnak Kazahsztánba

Csütörtökön reggel elindult Moszkvából Kazahsztánba az első repülőgép, orosz békefenntartókkal a fedélzetén.

Az Iljusin Il-76-os szállító repülőgép a Moszkva melletti Cskalovszkij repülőtérről szállt fel.

Az orosz védelmi tárca közleménye szerint a békefenntartók fő feladata lesz “a fontos állami és katonai létesítmények védelme és a kazah rendvédelmi erők támogatása a helyzet stabilizálásához”.

A kazah egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a jelenleg is tartó tüntetések során több mint 1000 ember sérült meg, és csaknem 400-an kerültek kórházba.

A kazah elnök szerdán kért segítséget az Oroszország vezette Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezettől (KBSZSZ) az országot sújtó erőszakos zavargások miatt, azt állítva, hogy “terroristák” szállták meg a stratégiai létesítményeket országszerte.

Nikol Pasinjan, a (KBSZSZ) elnöke nem sokkal a kazah elnök kérését követően jelezte, hogy a KBSZSZ Kollektív Biztonsági Tanácsa úgy döntött, hogy békefenntartókat küld Kazahsztánba.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”28734″]

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Újabb amerikai “önkéntest” likvidáltak az orosz erők Artemivszkben/Bahmutban

A Guardian arról számolt be, hogy egy amerikai "önkéntes", a 33 éves Pete Reed meghalt Bahmut közelében, miután egy orosz rakéta eltalálta a járművet,...

Fogolycsere: 63 orosz tért haza az ukrán ellenőrzésű területről

Összesen 63 orosz katonát, köztük az "érzékeny kategóriába" tartozó személyeket szállítottak vissza a Kijev által ellenőrzött területről Oroszországba - közölte az orosz védelmi minisztérium...

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...