2023, február 7.
-2.6 C
Budapest
-6.1 C
Moszkva

Kilenc orosz Il-76-os landolt a kazahsztáni Almatiban, légideszantosokkal a fedélzeten

Az Orosz Légierő kilenc Il-76-os repülőgépe légideszantosokkal és felszerelésekkel landolt az almati repülőtéren – jelentette az orosz védelmi minisztérium újságíróknak.

“Kilenc Il-76-os orosz katonai szállító repülőgép katonákkal és felszereléssel landolt a Kazah Köztársaságban lévő Almati repülőterén” – közölte a védelmi tárca.

A helyzetértékelés után az orosz békefenntartó kontingens egységei megkezdték a rájuk bízott feladatok végrehajtását – tette hozzá a minisztérium.

Igor Konasenkov vezérőrnagy, a védelmi tárca szóvivője pénteken közölte, hogy az orosz békefenntartók a kazah hatóságokkal együtt átvették az ellenőrzést az Almati repülőtéren.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”28825″]

Január 2-án több kazah városban tiltakozások törtek ki, amelyek később tömeges zavargásokká és kormányhivatalok elleni támadásokká fajultak. Több ezer áldozatról, köztük halálos áldozatokról számoltak be a helyi hatóságok. A kazah elnök a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetétől, a volt szovjet köztársaságok katonai szövetségétől kért segítséget szerdán.

Az első orosz békefenntartó egységek már megkezdték feladataik ellátását Kazahsztánban. A kormány szerint január 7-én reggelre általában az ország valamennyi régiójában helyreállt a rend, a legrosszabb helyzet Almatiban van.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”28777″]

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: leégett az Ukrajnának drónokat szállító amerikai katonai gyár Lettországban

Nagy erejű tűz ütött ki az amerikai Edge Autonomy katonai drónokat gyártó vállalat üzemében a Riga melletti Marupe-ban. A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy...

Az ukrán erők az oldalukon harcoló lengyel zsoldosokkal végeztek Ugledarban

Jan Gagin katonai elemző, a Donyecki Népköztársaság ideiglenes vezetőjének tanácsadója hétfőn azt mondta a TASZSZ hírügynökségnek, hogy az ukrán erők lelőttek egy csoport zsoldost,...

Kadirov: az év vége előtt befejeződhet a különleges hadművelet, a Nyugat letérdel

Az ukrajnai különleges művelet az év végéig befejeződik - jelentette ki Ramzan Kadirov csecsen vezető a csecsen nemzetpolitikai, külügyi, sajtó- és tájékoztatási miniszterrel, Ahmed...