2023, január 26.
1.5 C
Budapest
-2.6 C
Moszkva

Soros fia: sosem hagyjuk magára Ukrajnát és a 30 éve végzett ottani munkánkat

Sosem fogjuk magára hagyni Ukrajnát és a több, mint 30 éve végzett ottani munkánkat sem hagyjuk abba – jelentette ki Alexander Soros, az apja, Soros György üzletember által alapított Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) igazgatóhelyettese pénteken közzétett Twitter-üzenetében.

Alexander Soros az üzenethez képet is csatolt, amelyen Soros Györggyel és az OSF ukrajnai igazgatójával, Olekszandr Suskóval látható.

Május végén Soros György a davosi Világgazdasági fórumon azt mondta, Oroszország ukrajnai inváziója a harmadik világháború kezdete lehet, ezért a szabad világ megőrzésének legjobb útja a Nyugat számára, ha vereséget mér Vlagyimir Putyin orosz elnök erőire.

“A legjobb és talán egyedüli módja civilizációnk megőrzésének, ha minél előbb legyőzzük Putyint. Ez a lényeg” – hangoztatta akkor Soros György.

Az OSF ukrajnai irodáját 1990-ben hozták létre, nem sokkal az előtt, hogy Ukrajna – 1991 augusztusában – kikiáltotta függetlenségét a Szovjetuniótól.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán Viktor: azonnali tűzszünet kell

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az...

A kritikus infrastruktúrát ért súlyos károkról számoltak be Ukrajnában a mai rakétacsapások után

Ukrajnában a rakétacsapások energetikai létesítményeket rongáltak meg az ország középső, déli és délnyugati régiókban - közölte az Ukrenergo a Telegram-csatornáján. "A Dnyipropetrovszk régióban az egyik...

Szijjártó: háborús retorika helyett a béketeremtésre kellene fókuszálni

A nemzetközi közösségnek háborús retorika helyett a béketeremtésre kellene fókuszálnia, az ukrajnai fegyveres konfliktus elhúzódását, eszkalációját kockáztató intézkedések helyett mielőbb párbeszédre lenne szükség -...