2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

Sajtóhírek szerint őrizetbe vettek Moszkvában egy volt orosz milicista parancsnokot

Média jelentések szerint Moszkvában őrizetbe vették Igor Sztrelkovot, a vitatott hírű volt orosz milicista parancsnokot, akit Hollandia az MH17-es Malaysia Airlines járat 2014-es lezuhanása miatt körözött.

Az RBK hírügynökség pénteken névtelen forrásokra hivatkozva jelentette, hogy az orosz Nyomozó Bizottság házkutatási parancsot hajtott végre Sztrelkov otthonában. Magát a férfit állítólag őrizetbe vették.

A Sztrelkov közösségi médiáján közzétett üzenet, amelyet a felesége írt alá, azt írta, hogy a lakóház portásától értesült az őrizetbe vételről. Az üzenet szerint a férfit szélsőségességgel gyanúsították.

A lap szerint Sztrelkov ügyvédje megerősítette az őrizetbe vételét. A bűnüldöző szervek forrásai azt állították, hogy az intézkedés alapja az a büntetőfeljelentés volt, amelyet a Wagner-csoport nevű katonai magáncég egy volt tagja tett a férfi ellen.

Sztrelkov, valódi nevén Igor Girkin, 2014-ben került a nemzetközi figyelem középpontjába, amikor a Donyecki Népköztársaság (DNK) védelmi minisztereként tevékenykedett.

Szerepe miatt ő lett az első számú gyanúsított a 2014 júliusában lezuhant MH17-es járat lezuhanásának hollandiai vizsgálatában, amelynek során mind a 298 ember meghalt a fedélzeten. Egy holland bíróság 2022 novemberében távollétében életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte Sztrelkovot. Moszkva politikai indíttatásúnak utasította el a vádemelést, és azt állította, hogy az Ukrajna bűnösségének tisztára mosására tett kísérlet volt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó