2023, szeptember 28.
21.2 C
Budapest
15.1 C
Moszkva

A lengyel sportminiszter nem vesz részt olyan teniszmeccsen, ahol orosz játékos lép pályára

Kamil Bortnichuk lengyel sport- és idegenforgalmi miniszter kijelentette, hogy nem látogatná meg a világelső Iga Swiatek mérkőzéseit, ha honfitársa ellenfelei a varsói tornán orosz vagy belarusz teniszezők lennének.

A varsói tornát július 24. és 30. között rendezik meg. A résztvevők listáján szerepel az orosz Vera Zvonareva és a belarusz Alekszandra Szosznovics. A selejtezőben az Oroszországot képviselő Valerija Szavinyih és a belarusz Julija Gotovko játszik majd.

“Van némi kellemetlenség. Határozottan nem értek egyet a WTA és az ATP által követett politikával, ami az orosz és belarusz játékosok versenyeken való szereplését illeti. Ahogyan a wimbledoni verseny szervezői sem értenek egyet ebben a kérdésben. A varsói tornán orosz és belarusz játékosok is lesznek, ezért úgy döntöttem, hogy elkerülöm a részvételükkel zajló mérkőzéseket. Ezért nem láttam lehetőséget arra, hogy anyagilag támogassam a torna szervezését. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem támogatjuk a varsói tornát. Mindannyian látjuk, mennyit tettek azért, hogy idén jobb körülmények között és más pályán rendezzék meg” – idézte Bortnicsukot a Sport.pl.

“Szeretném, ha Iga Swiatek bejutna a döntőbe és megnyerné a versenyt, örömmel veszek részt a találkozókon az ő részvételével. Ugyanakkor nagyon szeretném, ha nem kellene egyetlen mérkőzést sem játszania az oroszok vagy a belaruszok ellen. Ha ez megtörténik, akkor sajnos nem leszek a pályán, még akkor sem, ha Swiatekkel lesz a döntő” – tette hozzá Bortnicsuk.

Korábban Bortnicsuk egy “menekültcsapat” létrehozását javasolta, amelyben belarusz és orosz “disszidensek” indulhatnának a 2024-es párizsi olimpián. Oleg Maticin orosz sportminiszter azt mondta, hogy ha a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) felajánlja az oroszoknak, hogy menekült státuszban induljanak az olimpián, az a nemzeti sportrendszer lerombolására irányuló politika megnyilvánulása lenne.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Előretört az orosz hadsereg a dél-donyecki frontszakaszon

Kedvezőbb hadállásokat foglaltak el az orosz erők az ukrajnai front dél-donyecki szakaszán, miközben a Zaporozsje megyei Prijutne településnél két ukrán támadást visszavertek - közölte...

NYT: az akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Ukrajna számára

Ukrajna akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Kijev számára, mivel a harctéren a haladás hiánya a nyugati támogatás csökkenéséhez vezethet - jelentette csütörtökön a New...

Izvesztyija: Oroszország felmenti a jövedelemadó fizetése alól a hadműveletben résztvevő önkénteseket

Az orosz parlament alsóháza a jövő hónapban olyan törvényt fogadhat el, amely mentesítené az Ukrajnában harcoló önkénteseket a jövedelemadó alól - jelentette az Izvesztyija...
spot_img

Videó