2023, október 3.
13.9 C
Budapest
8.6 C
Moszkva

Mit lehet eddig tudni Prigozsin magángépének lezuhanásáról? Összefoglaló

Mit tudunk a repülőgép lezuhanásáról, amelynek utaslistáján szerepelt Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezér?

  • Az RA-02795 járatszámú Embraer Legacy 600 típusú üzleti repülőgép moszkvai idő szerint 18:40 körül lezuhant a Tveri területen, Kuzsenkino falu közelében.
  • A repülőgép Moszkvából Szentpétervárra tartott.
  • Az utasok listáján szerepel a Wagner-csoport alapítója, Jevgenyij Prigozsin – jelentette a Roszaviacija.
  • Vlagyimir Rogov, a Zaporozsjei területi közigazgatási tanácsának tagja és a terület vezetőjének tanácsadója a Wagner harcosaira hivatkozva azt közölte, hogy Jevgenyij Prigozsin és a csoport parancsnoka, Dmitrij Utkin, aki szintén a fedélzeten tartózkodott, meghalt.
  • A Roszaviacija orosz légügyi hatóság közleményben megerősítette, hogy Prigozsin a lezuhant repülőgép fedélzetén volt – RIA Novosztyi


Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma szerint:

  • Nyolc halott holttestét találták meg a baleset helyszínén.
  • A Roszaviacija szerint a gép az üzleti célra szakosodott MNT-Aero vállalathoz tartozott.
  • Az Oroszországi Föderáció Nyomozó Bizottsága büntetőeljárást indított a légi járművek üzemeltetésére vonatkozó szabályok megsértése miatt.
  • A flightradar24 szerint az RA-02795 járatszámú repülőgép, egy 16 éves magántulajdonú Embraer Legacy 600-as, rendszeresen repült a Moszkva-Szentpétervár útvonalon. A planespotters.net szerint a Wagner-csoport 2020 szeptemberében vásárolta ezt az Embraert (ERJ-135).
  • Joe Biden amerikai elnököt tájékoztatták a Jevgenyij Prigozsinnal a fedélzetén lezuhant gép balesetéről – közölte a Fehér Ház.

Prigozsin magángépe zuhanhatott le Oroszországban, nincs túlélő (videó)

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Politico: az EU nem adhatna több fegyvert Ukrajnának a saját készleteiből

Az Európai Unió országai már nem adhatnak fegyvert Ukrajnának a saját készleteikből anélkül, hogy veszélyeztetnék saját biztonságukat - írja a Politico című amerikai lap...

Ukrajna levette az OTP Bankot a vállalati halállistájáról és kötelezte az orosz piac elhagyására

Levette az OTP Bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) - jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján. A...

Az EU nem tudja feloldani az Ukrajnának szánt 5 milliárd eurós katonai támogatást

Az EU fontolóra vesz egy 5 milliárd eurós katonai segélycsomagot Ukrajnának 2024-re - jelentette ki Josep Borrell, az unió külpolitikai vezetője hétfőn Kijevben. Magyarország...
spot_img

Videó