2022, december 1.
2.8 C
Budapest
-11.1 C
Moszkva

Politico: az Európai Bizottság az oroszellenes szankciók egy részének enyhítését fogja javasolni

Az Európai Bizottság (EB) az Oroszország elleni új szankciócsomag megvitatásának részeként a meglévő korlátozások egy részének enyhítését fogja javasolni – írja a Politico című lap.

Az EB tehát szerdán 14:30-kor (moszkvai idő szerint 15:30-kor) várhatóan tájékoztatja az uniós nagyköveteket az új intézkedésekről, köztük az orosz olajárakra vonatkozó árplafon bevezetéséről.

Ezzel egyidejűleg Brüsszel feloldhatja az Oroszországból származó műtrágya, cement és más termékek exportjára vonatkozó tilalmat.

Amint arról a Bloomberg beszámolt, miután Oroszország részleges mozgósítást jelentett be, az uniós országok válaszul heteken belül olajárplafon bevezetésére törekszenek.

Néhány nappal később ugyanez az ügynökség azt írta, hogy a lépés valószínűleg elmarad, amíg egy szélesebb körű szankciócsomagról nem sikerül megállapodni, mivel Ciprus és Magyarország ellenzi az intézkedést.

Az orosz hatóságok többször kijelentették, hogy nem szállítanak semmit, ha az ellentétes az orosz érdekekkel.

A Nyugat fokozta a Moszkvára gyakorolt szankciós nyomást, amióta megkezdődött az ukrajnai különleges katonai művelet. Ez Európában és az Egyesült Államokban a villamos energia, az üzemanyag és az élelmiszerek árának emelkedéséhez vezetett. Vlagyimir Putyin rámutatott, hogy az Oroszország megfékezésére és gyengítésére irányuló politika a Nyugat hosszú távú stratégiája, és a szankciók súlyos csapást mértek az egész világgazdaságra.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...