2023, március 29.
2.1 C
Budapest
4.7 C
Moszkva
Array

Oroszország: az olajkitermelés stagnált – de továbbra is világelső – , a gázkitermelés emelkedett

Oroszország olajtermelése stagnált októberben az előző hónappal összevetve, miközben nőtt a gáztermelése.

 

Az orosz energiaügyi minisztérium vasárnap azt közölte, hogy szeptemberhez hasonlóan októberben is 10,6 millió hordó volt a napi átlagos olajtermelés. Tavaly októberben 10,59 millió hordó kőolajat bányásztak naponta.

Októberben összesen 44,838 millió tonna kőolajat bányásztak Oroszországban, amely így továbbra is világelső, megelőzve Szaúd-Arábiát, amelynek a termelése – szeptemberi adat szerint – napi 9,704 millió hordó volt.

Ugyancsak az energiaügyi minisztérium adatai szerint a múlt hónapban a napi orosz gáztermelés 1,71 milliárd köbméterre nőtt a szeptemberi 1,52 milliárd köbméterről. A tavaly októberi orosz gáztermelés nagyobb, napi 2,02 milliárd köbméter volt.

A vasárnap közölt adatok szerint az idei elő tíz hónapban az orosz olajtermelés 437,885 millió tonna volt, 0,7 százalékkal meghaladva az egy évvel korábbit, míg a gáztermelés 5,3 százalékkal, 516,6 milliárd köbméterre csökkent.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Először jelentette GDLSB okosbomba megsemmisítését az orosz védelmi tárca

Először tett említést GLSDB (rakétameghajtóval ellátott földi indítású precíziós bomba) lelövéséről keddi hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium. Az Egyesült Államok idén januárban jelentette be, hogy...

USA: nincs értelme fejlett drónokat adni Ukrajnának, mert nincs esélyük az orosz légvédelemmel szemben

Az Egyesült Államok nem látja értelmét annak, hogy átadja Ukrajnának az MQ-9 Reaper felderítő és csapásmérő drónokat, mert azoknak nincs esélyük az orosz légvédelmi...

DNR: orosz kézre került a bahmuti színesfémüzem is

Az orosz erők szinte teljesen megtisztították az ipari övezetet, amelyen a bahmuti (Artyomovszk) színesfém-feldolgozó üzem (AZOM) található - közölte Gyenisz Pusilin, a nagyrészt orosz...
spot_img

Videó