2023, április 1.
11.4 C
Budapest
5.7 C
Moszkva
Array

„Az EU nem ismeri el a Donyecki és Luhanszki választásokat” – az EU külügyi főképviselője

“A szavazás illegális és illegitim és az Európai Unió nem fogja elismerni eredményeit” – mondotta el Federica Mogherini az EU új külügyi főképviselője.

Az EU úgy véli, hogy az önjelölt Luhanszki – és Donyecki köztársaságok vasárnapi szavazásai-választásai illegitimek és nem ismerhetők el azok eredményei lévén illegálisak, mondotta el Federica Mogherini az EU külügyi főképviselője. “Úgy vélem hogy a “parlamenti és elnöki választások” Luhanszkban és Donyeckben az új akadályai a béke felé vezető úton Ukrajnában” – mondotta Mogherini.

“A szavazás illegális és illegitim eredményű és az EU nem fogja elismerni” – A helyi választásoknak az ukrajnai általános választójog szerint kellene tartva lenniük – a Minszki jegyzőkönyv szerint” – hozzáfűzte – “felszólítom mindkét oldalt, hogy dolgozzanak egy ilyen megoldáson”.

A jelenlegi miniszterelnök, Alexandr Zakharchenko és mozgalma, a „Donyeck Köztársaság” nyerte a választásokat Donyeckben a köztársasági programjával, illetve Luhanszkban Igor Plotnotsky és pártja a Béke Luhanszknak – Mir Luganshchine – melyet ő vezet. Moszkva elismeri ezeket a választásokat és “pozitviv lépésnek” nevezi a krízis rendezésének irányában.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kim Jodzsong: Kijevet nukleáris katasztrófa fenyegeti azzal, hogy azt hiszi, legyőzheti Oroszországot

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hazája jövőjével játszik, amikor atomfegyverek után kutat - jelentette ki szombaton Kim Jodzsong, Kim Dzsongun észak-koreai vezető befolyásos testvére a...

Védelmi miniszter: Németország nem tud több harckocsit adni Ukrajnának

Németország nem engedheti meg magának, hogy további harckocsikat adjon Ukrajnának - jelentette ki szombaton Boris Pistorius, az ország védelmi minisztere. Megjegyzései azután hangzottak el, hogy...

Morawiecki: Kijev 100 Rosomak páncélozott harckocsit vásárol Varsótól uniós és amerikai támogatásból

Ukrajna 100 Rosomak páncélozott személyszállító járművet fog vásárolni Lengyelországtól - jelentette be a lengyel miniszterelnök. "Az ukrán hadsereg 100 Rosomakot fog vásárolni tőlünk, amelyeket Siemianowice...
spot_img

Videó