2022, augusztus 8.
24.3 C
Budapest
21.8 C
Moszkva

Megérkeztek Tyumenybe a Vuhanból evakuált oroszokat szállító katonai gépek

Néhány órás különbséggel megérkezett Tyumenybe szerdán az orosz légierő két, Il-76 MD típusú szállítógépe, fedélzetén 144, Vuhanból kimenekített, zömmel orosz állampolgárságú emberrel.

Az evakuáltakat két hétre egy, a nyugat-szibériai várostól mintegy 30 kilométerre található szanatóriumban kialakított, dupla kerítéssel körbevett, a nemzeti gárda egységei által őrzött rehabilitációs központban helyezik el.

Hivatalos bejelentések szerint az Oroszországba szállított embereken több vizsgálatot is végeztek, de egyiküknél sem állapítottak meg koronavírus-fertőzést.

A járványügyi szakembereket és orvosi felszerelést is szállító katonai gépekre felszálltak közül 128-an orosz állampolgárok, de vannak közöttük fehérorosz, kazah, örmény és ukrán állampolgárok is.

Az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet (Roszpotrebnadzor) szerdai közlése szerint Oroszországban továbbra is két olyan – kínai állampolgárságú – személyt tartanak számon, akik 2019-nCoV típusú koronavírussal fertőződtek meg. Betegségük lefolyása enyhe, szervezetükből vakcina kifejlesztéséhez szükséges élő vírust nem sikerült kinyerni.

A fertőzöttek egyikét egyébként éppen abban a Tyumeny megyében azonosították, ahol a Kínából elszállított oroszokat karanténba helyezték.

Oroszország több városából védőmaszk-hiányról számoltak be sajtójelentések.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán a szerdai kormányülésen azt javasolta, hogy fosszák meg a működési engedélyüktől mindazokat a gyógyszertárakat, amelyek a koronavírusra hivatkozva megemelték az egyéni védőeszközök árait. Putyin szerint néhány patika bezárása nem érződik meg az Oroszország gyógyszerellátáson.

Tatyjana Golikova, a védekezésért felelős miniszterelnök-helyettes bejelentette, hogy forródrótot hoztak létre az új kínai koronavírus terjedésével kapcsolatossal kapcsolatos tájékoztatás, valamint a helyzettel visszaélő gyógyszertárak beazonosítására.

Oroszországban szerdán megtiltották a Kínából elindult utasok átutazását.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az ukrán Kraken neonáci alakulat elvesztette harcképességét az orosz katonai csapások után

Az ukrán Kraken neonáci alakulat az orosz katonai csapások következtében elvesztette harcképességét - közölte az orosz védelmi minisztérium. "Az ukrán nacionalisták Harkov irányában lévő ideiglenes...

Oroszországhoz csatlakozna az egyik ukrán régió, népszavazást szerveznek

A Zaporizzsjai terület népszavazást tart arról, hogy elszakadjon-e Ukrajnától, és kérje-e az Oroszországi Föderációhoz történő csatlakozást - jelentette be hétfőn a régió közigazgatásának vezetője. Jevgenyij...

Az Amnesty International bocsánatot kért az Ukrajnát bíráló jelentéséért, de nem vonja vissza azt

Az Amnesty International nemzetközi emberi jogi csoport bocsánatot kért a megdöbbenésért, amelyet nemrégiben kiadott jelentése váltott ki, amelyben egyebek mellett azzal vádolta az ukrán...