2022, október 7.
16.6 C
Budapest
9.5 C
Moszkva

Joe Biden koronavírusos

Joe Biden amerikai elnöknek pozitív lett a Covid-19 tesztje, és távolról dolgozik a Fehér Házból. Biden, aki összesen négy oltást kapott, most vírusellenes gyógyszert szed.

Az elnök csütörtök reggel lett pozitív a betegségre vonatkozó tesztje – jelentette be Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtószóvivője, hozzátéve, hogy “nagyon enyhe tüneteket tapasztal”.

Jean-Pierre megjegyezte, hogy Biden “teljesen be van oltva és kétszer fel van erősítve”, és elkezdte szedni a Pfizer által gyártott Paxlovid vírusellenes gyógyszert. A Paxlovidot az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) decemberben kapta meg a sürgősségi használatra vonatkozó engedélyt, és a Fehér Ház koronavírus vezetője, Dr. Anthony Fauci is szedte a májusi Covid-19-es rohama idején, úgy tűnik, eredménytelenül.

Biden telefonon keresztül fogja ellátni elnöki feladatait, és virtuálisan vesz részt a megbeszéléseken – közölte a Fehér Ház. Addig marad elkülönítve, amíg a tesztje negatív nem lesz.

A 2020-as elnökválasztási kampánya során Biden a koronavírus-járvány elleni küzdelmet kulcsfontosságú ígéretévé tette. Hivatalba lépése óta vakcinázási kötelezettséget írt elő a szövetségi alkalmazottak és a kormányzati vállalkozók számára, valamint maszviselési kötelezettséget a szövetségi épületekben. Biden többször is sürgette az amerikaiakat, hogy oltassák be magukat és erősítsék fel magukat, tavaly júliusban pedig azt állította, hogy “nem fogsz Covidot kapni, ha megkapod ezeket az oltásokat”.

Biden tavaly ősszel arra figyelmeztetett, hogy “türelmünk fogytán van” azokkal szemben, akik nem hajlandók beoltatni magukat, és kijelentette, hogy “súlyos betegségekkel és halállal teli télnek nézhetnek elébe”.

Az elnök egészségi állapota szerdán is címlapokra került, amikor egy klímaváltozásról szóló beszédében bejelentette, hogy az olajszennyezés következtében rákos lett. A Fehér Ház akkor azt állította, hogy Biden a “lokalizált, nem melanómás bőrrákkal” kapcsolatos korábbi tapasztalataira utalt, amelyeket orvosa a fiatalkorában a napon töltött időnek tulajdonított.

Biden a második amerikai elnök, aki elkapta a Covid-19-et, miután Donald Trump 2020 októberében megbetegedett. Trump a vírusból való felépülését a monoklonális antitest-kezelésnek tulajdonította.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Két Donbassz település elfoglalását jelentették be az orosz erők

Elfoglalták az orosz erők Otradivka és Veszel Dolina községet a Donyecki Népköztársaságban - közölte pénteken az Oroszországhoz csatolt régió területvédelmi törzse. Igor Konasenkov altábornagy, az...

Zaharova: az EU-nak döntenie kellene végre, hogy a diplomáciát vagy a harcteret választja

Az Európai Uniónak el kell döntenie, hogy az ukrajnai konfliktust diplomáciai úton vagy erőszakos módon akarja-e megoldani - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi...

Biden: a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van

Joe Biden amerikai elnök szerint a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van a hidegháború 1960-as évekbeli csúcspontja óta. Azt állította továbbá, hogy Oroszország...