2022, november 29.
0.9 C
Budapest
-6.3 C
Moszkva

Biden megkapta az ötödik oltását és szerinte nincs elég ember beoltva az Egyesült Államokban

Joe Biden amerikai elnök kedden megkapta az ötödik adag Covid-19 vakcináját, és arra buzdította az amerikaiakat, hogy tegyék ugyanezt. Miközben az elnök az éves oltási ütemtervet szorgalmazza, a jogosult lakosság kevesebb mint 10%-a kapta meg a legújabb omikron-specifikus oltást.

“Oltassátok be magatokat” – mondta Biden a Fehér Ház egyik rendezvényén.

“Ez hihetetlenül hatékony, de az igazság az, hogy nem elég ember kapja meg. Ezen változtatnunk kell, hogy mindannyiunknak biztonságos és egészséges ünnepi időszaka legyen”.”

Biden, aki a nyár elején ismétlődő Covid-19-es megbetegedést kapott annak ellenére, hogy akkoriban összesen négy oltásadagot kapott, ezután feltűrte az ingujját, és a kamera előtt megkapta az ötödik adagot – ezúttal a Pfizer omikron-specifikus bivalens emlékeztetőt.

Az elnök azt mondta, hogy a koronavírus elleni vakcina “olyan, mint az influenza elleni oltás”, és hozzátette, hogy “a legtöbb amerikai számára elegendő lesz évente egy Covid-oltás”.

Az emlékeztető oltások legutóbbi körének beadása azonban lassú volt. A Centers for Disease Control and Prevention (CDC) adatai szerint kevesebb mint 20 millió ember vette fel a frissített készítményt, ami a jogosult lakosság mindössze 8,5%-át jelenti.

Eközben Florida állam a 18 év alatti gyermekek és a 39 év alatti férfiak számára az mRNS emlékeztető oltások ellen szólalt fel, arra hivatkozva, hogy a Covid-19 alacsony kockázatot jelent a gyermekek számára, a fiatal oltott férfiak esetében pedig a szívmegállás megnövekedett kockázatát emelték ki. Az elmúlt hónapokban több európai ország is hasonló ajánlásokat adott ki, de a CDC továbbra is azt ajánlja, hogy az ötéves korú gyermekek már kapjanak emlékeztető oltásokat, és azt javasolta, hogy a Covid-19 vakcinát vegyék fel a gyermekek rutinimmunizálási ütemtervébe.

A Covid-19 világjárvány idején Biden intenzív nyilvános kampányt folytatott a szövetségi dolgozók és vállalkozók számára előírt jogi kötelezettségekkel, hogy növelje az Egyesült Államok oltási arányát.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -

UKRÁN VÁLSÁG

Az időjárás és járműhiány miatt az ukránok nem tudják evakuálni sérültjeiket

Az időjárás és az erők hiányosságai miatt az ukránok számára sokkal nehezebbé vált a sebesültek evakuálása Kupjanszk és Kraszno-Limanszk irányában - mondta a RIA...

A Kreml cáfolja az ukrán állításokat arról, hogy az orosz erők elhagyják a zaporozsjei atomerőművet

Nem igaz, hogy az orosz erők a zaporozsjei atomerőmű elhagyására készülnek - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak hétfőn. Peszkov az ukrán Enerhoatom...

Klicsko Kijev részleges evakuálására figyelmeztet

Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko figyelmeztetett, hogy az ukrán főváros részleges kiürítésére kerülhet sor, mivel a hatóságok arra számítanak, hogy a jövő évben is lesznek...