2022, október 7.
16.6 C
Budapest
9.5 C
Moszkva

A Lancet bizottság vezetője szerint a Covid-19 egy USA biolaboratóriumból származik

Jeffrey Sachs, a Lancet orvosi szaklaphoz tartozó Covid-19 bizottság vezetője szerint a halálos vírus nem természetes eredetű

A Covid-19 vírus nem a természetből származik, hanem “egy USA biolaboratóriumból”. Balesetnek köszönhető, hogy kijutott a laboratóriumból. Mindezt Jeffrey Sachs közgazdász és publicista nyilatkozta Júniusban egy konferencián a spanyolországi GATE Centerben.

Sachs a “provokatív állítását” azzal támasztotta alá, hogy ő a világ egyik legnagyobb presztízsű orvosi szaklap, a Lancet által felállított Covid-19 bizottság vezetője.

Az állítását így erősítette meg: “A vírus terjedése a biotech által elkövetett hibának köszönhető, nem valamilyen természetben történt balesetnek”.

Az egyetemi tanár szerint “nem tudjuk biztosan, hogy ez történt, de már elég bizonyíték gyűlt össze, hogy kivizsgáljuk mint lehetőség”. Sachs arra is rámutatott, hogy “sajnos ezt a lehetőséget nem vizsgálják sem az USA-ban, sem máshol”.

Idén Májusában Sachs és Neil Harrison, egy molekuláris gyógyszerészet professzor a Proceedings of the National Academy of Sciences folyóiratban közöltek egy cikket, amelyben azt írják, hogy valószínűsíthető, hogy a Covid-19 egy USA laboratóriumból származik. A cikkben a két egyetemi tanár felhívást intéz az USA föderális intézményeihez és az egyetemekhez a nagyobb átláthatóság érdekében, mert szerintük nagyon sok bizonyíték még nem került nyilvánosságra.

Sach és Harrison szerint rengeteg olyan vírus-adatbázis, biológiai minta, virális DNS minta, email kommunikáció és labor-jegyzet létezik amely döntő szerepet játszhat a Covid-19 eredetének tisztázásában, viszont ezeket “független, átlátszó és tudományos” vizsgálat alá kellene vetni.

Az egyik bizonyíték arra, hogy a Covid-19 laboratóriumból ered, a szerzők szerint, az a tény, hogy a vírus kódjában van egy nyolctagú aminosav sor, konkrétan a vírus tüske-proteinjében, amely az emberi légcsövekben is jelen van.

Egyelőre a Covid-19 eredete nem bizonyított, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2021 Februárjában nyilvánosságra hozott dokumentuma szerint valószínű, hogy a vírus valamilyen állatról (denevérről) terjedt át az emberre.

A rendkívül fertőző vírust először Kínában azonosították, 2019 végén. Ezután gyorsan elterjedt világszerte, több hullámban. 2022 Májusáig a vírus a WHO szerint több millió halálos áldozatot követelt.

Források:
https://www.rt.com/news/558191-economist-says-covid-escaped-us-lab/
https://www.youtube.com/watch?v=7rRBuX4U0DU
https://www.pnas.org/doi/pdf/10.1073/pnas.2202769119
https://theintercept.com/2022/05/19/covid-lab-leak-evidence-jeffrey-sachs/

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Két Donbassz település elfoglalását jelentették be az orosz erők

Elfoglalták az orosz erők Otradivka és Veszel Dolina községet a Donyecki Népköztársaságban - közölte pénteken az Oroszországhoz csatolt régió területvédelmi törzse. Igor Konasenkov altábornagy, az...

Zaharova: az EU-nak döntenie kellene végre, hogy a diplomáciát vagy a harcteret választja

Az Európai Uniónak el kell döntenie, hogy az ukrajnai konfliktust diplomáciai úton vagy erőszakos módon akarja-e megoldani - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi...

Biden: a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van

Joe Biden amerikai elnök szerint a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van a hidegháború 1960-as évekbeli csúcspontja óta. Azt állította továbbá, hogy Oroszország...