2023, szeptember 25.
17.2 C
Budapest
14.5 C
Moszkva

Egy orosz hadihajó 68 embert mentett ki egy külföldi hajóról a görög partoknál

Egy orosz hadihajó több tucat embert mentett ki egy külföldi hajóról, amely vészjelzést adott le görög felségvizeken – jelentette az orosz védelmi minisztérium.

Az incidens az éjszaka történt, és az Admiral Gorskov fregattot érintette – áll a közleményben. A hadihajó a Pizsma ömlesztettáru-szállítót kísérte a Földközi-tengeren a szíriai Tartusz kikötője felé, amikor kitérőt tett, hogy segítséget nyújtson a bajba került Avalon nevű jachtnak.

Összesen 68 embert mentettek ki és szállítottak át az orosz teherhajóra – áll a közleményben. Az orosz hajók ezután a görög Kalimnosz szigetére indultak, hogy átadja a kimentett személyeket a görög parti őrségnek.

A minisztérium szerint a jacht Németország és Görögország zászlaja alatt hajózott.

Az Admiral Gorskov az osztályának vezető hajója. A 2010-ben vízre bocsátott, 2018-ban hadrendbe állított hajó az orosz Északi Flotta részeként teljesít szolgálatot. Tavaly azután keltette fel a média figyelmét, hogy az első olyan hadihajó lett, amelyet új hiperszonikus Cirkon rakétákkal szereltek fel.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó