2022, december 9.
4.3 C
Budapest
-3.7 C
Moszkva

Aknákat szállított a Görögországban lezuhant ukrán teherszállító repülőgép

11,5 tonna szerb gyártmányú aknákkal megrakott ukrán teherszállító repülőgép zuhant le vasárnap az észak-görögországi Kaválában, útban Bangladesbe – erősítették meg a szerb hatóságok.

Az ukrán Meridian légitársaság által üzemeltetett Antonov An-12-es repülőgép motorhibát jelentett, és nem sokkal azelőtt kért kényszerleszállást, hogy szemtanúk szerint helyi idő szerint éjfél körül felrobbant a városon kívüli kukoricaföldön.

A gép helyi idő szerint 20:40 körül szállt fel a szerbiai Nis repülőteréről. A görög média megerősítette, hogy a légügyi hatóságok nem sokkal azután vesztették el a repülőgép jelzését, hogy a pilóta motorproblémára hivatkozva kényszerleszállást kért a kaválai repülőtéren.

A Meridian vezérigazgatója, Denisz Bogdanovics elutasította azokat a feltételezéseket, hogy a fegyvereket az ukrajnai konfliktus bármelyik oldalának szánták volna, és a Reutersnek azt mondta, hogy “ez nem kapcsolódik Ukrajnához vagy Oroszországhoz”. Nebojsa Stefanovic védelmi miniszter szerint a rakomány a szerb Valir fegyverkereskedő tulajdonában volt. A légitársaság és a szerb hatóságok megerősítették, hogy a személyzet mind a nyolc tagja meghalt a balesetben.

Egy jordániai forrás cáfolta a korábbi híreszteléseket, miszerint a gép az országba tartott volna, és az állami médiának azt nyilatkozta, hogy csupán üzemanyag-utántöltésre érkezett volna. Stefanovic hozzátette, hogy a gépnek a tervek szerint Rijádban és Ahmedabadban is meg kellett volna állnia, mielőtt elérte volna végső célállomását, Dakkát.

A baleset helyszínének 2 km-es körzetében élőknek azt mondták, hogy a potenciálisan mérgező rakomány okozta kockázat miatt maradjanak otthon. Bár a helyszínre kutatócsapatokat és mentőjárműveket küldtek, nem engedélyezték, hogy azonnal megközelítsék a roncsot.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Csaknem 100 lengyel zsoldossal végeztek az orosz erők Ukrajnában

Oroszország védelmi minisztériuma azt közölte, hogy egyetlen nap alatt számos nagy jelentőségű célpontot semmisített meg nagy pontosságú csapásokkal Ukrajnában. Köztük amerikai és német gyártmányú...

Putyin: Oroszország válaszcsapásként támadja az ukrán infrastruktúrát

Az orosz hadsereg azt követően kezdett el csapásokat mérni Ukrajna energetikai infrastruktúrájára, hogy merényletet követtek el a Krími híd ellen - jelentette ki Vlagyimir...

Klicsko: apokaliptikus télre kell készülnünk, de még nem kell evakuálni Kijevet

Az ukrán villamosenergia-hálózatot ért folyamatos orosz csapások "apokaliptikus" forgatókönyvet hozhatnak Kijevben - mondta Vitalij Klicsko polgármester szerdán a Reutersnek, de hangsúlyozta, hogy a hatóságok...