2022, december 1.
3.8 C
Budapest
-13.8 C
Moszkva

Görögország téli szállást kínál az energiaválsággal küzdő németeknek

Görögország szívesen fogad idős német turistákat, és menedéket nyújt nekik a közelgő tél, az infláció és az energiaválság elől – közölte csütörtökön Vaszilisz Kikilíasz, az ország idegenforgalmi minisztere.

“Ősszel és télen mi, görögök örömmel fogadnánk német nyugdíjasokat, akik szeretnék megtapasztalni a “mediterrán telet”, a görög vendégszeretetet, az enyhe időjárást és a magas színvonalú szolgáltatásokat” – mondta a német Bild bulvárlapnak. “Várni fogjuk Önöket itt”.

Megjegyzéseihez csatlakozott Panagiotis Simandirakis, a görögországi Kréta szigetén fekvő Hanía polgármestere is. “Minden egyes németet meghívunk, aki idén télen el akar jönni hozzánk, és itt akar maradni – távol a válságoktól” – mondta, a helyi vendégszeretetet és Európa szerinte egész évben legjobb éghajlatát méltatva.

“Nincs szükségünk házon belüli fűtésre” – emlékeztetett.

Szerdán Kelemen Hunor román miniszterelnök-helyettes arra figyelmeztetett, hogy az EU az elmúlt évtizedek legkeményebb telét élheti át az Oroszországgal szemben bevezetett szankciók miatt. “Kemény tél lesz, talán az elmúlt 40-50-60 év legdurvábbja” – mondta.

A Bild vasárnap arról számolt be, hogy az egekbe szökő fűtési költségek miatt sok német nem tudja majd kifizetni a számláit. A bulvárlap arra is figyelmeztetett, hogy Németországban nemcsak egy újabb áremelkedés következhet be ezen a télen, hanem akut energiaellátási hiánnyal is szembe kell néznie, ha Oroszország leállítja a gázszállításokat.

Ezek az aggodalmak azután váltak még komolyabbá, hogy a Gazprom orosz gázipari nagyvállalat felfüggesztette az Északi Áramlat-1 gázvezeték működését az éves karbantartás miatt, amely július végén fejeződik be. Június közepén a gázszállítás a vezetéken keresztül a kapacitás 40%-ára esett vissza egy karbantartott turbina miatt, amelyet az Oroszországot sújtó szankciók miatt nem hoztak vissza időben Kanadából.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...