2022, október 7.
16.6 C
Budapest
9.5 C
Moszkva

Görögország és Ciprus is ellenzi az orosz turisták kitiltását

Görögország és Ciprus is ellenzi a turistavízumok kiállításának betiltását az orosz állampolgárok számára – jelentette a Politico, tisztségviselőkre hivatkozva.

“Ez egy rossz irányba mutató döntés lenne… Még a török állampolgárok is kapnak vízumot a ciprusi hatóságoktól, így nem gondoljuk, hogy ennek az intézkedésnek bármilyen értéke lenne az oroszokkal kapcsolatban” – idézte a kiadvány Cornelios Corneliou, a ciprusi külügyminisztérium állandó titkárát.

Megjegyzendő, hogy Ciprusnak nagy orosz nyelvű diaszpórája van; az ukrajnai különleges művelet előtt a turisták 25 százaléka orosz volt. Most egyre több orosz, ukrán és belorusz szeretne vállalkozást nyitni a ciprusi városokban.

A Politico görög tisztviselőkre hivatkozva azt is közölte, hogy Athén szintén nem tervezi az orosz vízumok státuszának megváltoztatását.

A görög külügyminisztérium nem válaszolt a RIA Novosztyi megkeresésére, hogy mi az ország hivatalos álláspontja a kérdésben.

Nyugaton az utóbbi időben egyre gyakrabban hallani olyan felhívásokat, hogy állítsák le a vízumkiadást és tiltsák be az oroszok beutazását. Ilyen nyilatkozatokat tett Sanna Marin és Kaja Kallas finn és észt miniszterelnök. Ugyanakkor Lettország és Észtország bejelentette, hogy már nem adnak ki több vízumot az oroszoknak. Utóbbi még a már kiállított dokumentumok alapján is megtiltotta a beutazást.

Az orosz külügyminisztérium elítélte a vízumkiadások leállítását. A balti államokat az ENSZ és az Európai Parlament tagjai is bírálták. Jana Toom parlamenti képviselő például a demencia megnyilvánulásának nevezte Észtország oroszellenes lépését.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Zaharova: az EU-nak döntenie kellene végre, hogy a diplomáciát vagy a harcteret választja

Az Európai Uniónak el kell döntenie, hogy az ukrajnai konfliktust diplomáciai úton vagy erőszakos módon akarja-e megoldani - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi...

Biden: a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van

Joe Biden amerikai elnök szerint a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van a hidegháború 1960-as évekbeli csúcspontja óta. Azt állította továbbá, hogy Oroszország...

Orosz ellenőrzés alá került Zajcevo a DNR-ben

Az orosz erők elfoglalták a Donyecki Népköztársaságban lévő Zajcevo települést, Herszonban pedig visszaverték az ukrán erők áttörési kísérleteit - közölte Igor Konasenov altábornagy, az...