2022, december 1.
2.7 C
Budapest
-14.1 C
Moszkva

A Head sportszergyártó továbbra is kitart Sarapova mellett

A Head sportszergyártó vállalat vezetője bejelentette, hogy meghosszabbítják Marija Sarapovával kötött szerződésüket. Johan Eliasch cégvezető elmondta, hogy nem ismerik el doppingszerként az orosz teniszező által 10 éve szedett meldoniumot és arra kérte a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökséget (WADA), hogy tegyék közzé a tudományos vizsgálatokat, amelyek bizonyítják a gyógyszer betiltásának szükségességét.

A Head, amely ütőkkel látja el Sarapovát az ártatlanság vélelme alapján továbbra is támogatja az orosz teniszezőt.

„Évtizedeken át példakép volt, milliók nézték és játszották a teniszt neki köszönhetően, most pedig bátran kiállt a nyilvánosság elé, és bevallotta, hogy hibázott. Büszkén kiállunk mellette most és a jövőben is.” A vállalatvezető kifejtette, biztos benne, hogy a 28 éves sztár nem teljesítményfokozási céllal szedte a meldoniumot.

A 28 éves teniszcsillag, korábbi világelső Los Angelesben rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy pozitív lett a dopping tesztje az Ausztrál Openen.

Az ötszörös Grand Slam-bajnok azt mondta, decemberben felkerült a tiltott szerek listájára annak a gyógyszernek az egyik hatóanyaga, a meldonium, amelyet 2006 óta szed a cukorbetegség megelőzésére. A világranglista jelenlegi hetedikje – akinek a versenyengedélyét felfüggesztette a nemzetközi szövetség – elismerte, hogy megkapta a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) legújabb változásokat tartalmazó levelét, de állítása szerint nem nézte át a listát.

A bejelentést követően Sarapova három nagy szponzora a Nike, a TAG Heuer és a Porsche is felfüggesztette szerződését.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...