2022, november 27.
6 C
Budapest
-2.9 C
Moszkva

Bulgária folytatná a tárgyalásokat a Déli Áramlatról

Vlagyimir Putyin orosz elnök 2014 december 1-én jelentette be, hogy a jelenlegi környezetben Oroszország nem fogja végrehajtani a Déli Áramlat projektet. Bulgária az EU és az Egyesült Államok nyomására nem adott engedélyt a gázvezeték építésére, azonban nem minden ország osztja a brüsszeli vezetők álláspontját. A bolgár hatóságok azt tervezik, hogy újraindítják a tárgyalásokat a Déli Áramlat gázvezeték projektről, amely Ukrajnát elkerülve közvetlenül juttatna orosz gázt az Európai Unióba – mondta az orosz energetikai miniszter-helyettes Jurij Szentyurin.

Bolgár partnereink aktívan támogatják a Déli Áramlat projektról szóló tárgyalások újraindítását. Legalábbis  a minisztériumunk ezeket az információkat kapta – mondta Szentyurin.

Korábban Szerbia elnöke Tomiszlav Nikolics is reményét fejezte ki abban, hogy a projekt sikeresen végrehajtható lesz a fennálló problémák ellenére. Még januárban írtunk arról, hogy Bulgária gazdasági minisztere Bozsidar Lukarszkij egy televíziós interjúban azt mondta, hogy a Déli Áramlat projekt egyenlőre nem valósult meg, de bármikor folytatható.

A gázvezeték beruházás értéke elérte volna a 15.5 milliárd eurót, kapacitását évi 63 milliárd köbméterre tervezték, az útvonal, Ukrajna kikerülésével, Bulgárián, Szerbián, Magyarországon, Szlovénián át vezetett volna Olaszországig és Ausztriáig.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Egy amerikai tisztviselő szerint Oroszország egy nap alatt elpusztíthatja Ukrajnát

Az ukrán infrastruktúrára mért csapások megmutatták, hogy Oroszország rövid idő alatt képes elpusztítani az országot - írta honlapján Paul Craig Roberts, a Ronald Reagan-kormány...

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...