2022, november 27.
4.3 C
Budapest
-5.2 C
Moszkva

Putyin támogatást ígért Szerbiának területi épsége megőrzéséhez

Vlagyimir Putyin orosz elnök Oroszország támogatását ígérte Szerbia területi épségének megvédéséhez – jelentette ki csütörtökön Moszkvában Tomislav Nikolic szerb elnök, miután az orosz vezetővel találkozott.

“Putyin elnök világosan kijelentette, hogy Szerbia számíthat a gazdasági és politikai kapcsolatok fejlesztésére, azt mondta, hogy mindenhol számíthatunk Oroszországra, ahol Szerbia a területi épségét és függetlenségét védelmezi, különösen Koszovóban” – hangoztatta a szerb államfő. Nikolic szerint a Putyinnal folytatott munkamegbeszélésén egyetértés volt arról, hogy Szerbiának katonai értelemben semlegesnek kell maradnia. Hozzáfűzte, hogy Belgrádnak “kiegyensúlyozott” politikát kell folytatnia, anélkül, hogy bármilyen katonai szövetséghez csatlakozna.

Elmondta, hogy a kétoldalú megbeszélésen szóba került a Szerbia és a NATO között létrejött megállapodás, amely szavatolja a szabad mozgást és diplomáciai mentességet az atlanti szövetség képviselői számára a nyugat-balkáni ország területén. Szavai szerint a Szerbiában ratifikált egyezmény, amely alapvetően arról rendelkezik, hogy a NATO műszaki szakemberei szerb területen lőszert semmisítsenek meg, sem Belgrádban, sem Moszkvában nem okozott nyugtalanságot.

 

A tárgyalások gazdasági aspektusairól szólva Nikolic elmondta, hogy szó esett szerb építőipari vállalatok és élelmiszeripari termékek orosz piaci jelenlétének, valamint a kétoldalú kereskedelemnek a növeléséről.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...

Videó: üres polcok és pánikfelvásárlás Kijevben

Az ukrán főváros lakói aktívan vásárolják fel az élelmiszereket, a kenyérpolcok üresek - közölte a Strana.ua ukrán online lap a Telegram-csatornáján. "A helyiek videókat tesznek...