2022, december 4.
6.7 C
Budapest
-10.6 C
Moszkva

Zelenszkij az orosz átcsoportosításról: közel a győzelem

Volodimir Zelenszki ukrán elnök közösségi oldalaira feltöltött videóüzenetben köszönte meg katonáinak, a hírszerzésnek és a nemzeti gárdának, hogy előre nyomultak és kézzelfoghatóvá tették a győzelem közeledtét.

Az ukrán elnök üzenete azután érkezett, hogy az orosz védelmi tárca bejelentette, hogy a Donyecki Népköztársaságba irányítja át erőit a különleges hadművelet végső céljainak elérése érdekében.

“A különleges katonai művelet céljainak elérése érdekében döntés született a csapatok átcsoportosításáról Balaklija és Izjum térségében, hogy a Donyeck irányába irányuló erőfeszítések fokozódjanak” – áll az orosz hadsereg szombati közleményében.

Az orosz védelmi tárca közölte: számos „figyelemelterelő eseményt” rendeztek annak érdekében, hogy elfedjék a csapatok valódi tevékenységét.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz erők folytatják az előrenyomulást Artemovszk (Bahmut) felé

Folytatják az előrenyomulást az orosz csapatok a donyecki régióban lévő Artemovszk (Bahmut) város közelében - jelentette ki a vasárnapi hadijelentést ismertetve Igor Konasenkov altábornagy,...

Kreml: Putyin hamarosan a Donbasszba látogat

Az elnök biztosan meg fogja tenni - mondta Dmitrij Peszkov, arra a kérdésre válaszolva, hogy Vlagyimir Putyin ellátogat-e a Donbasszba. "Erre biztosan sor fog kerülni...

Lengyel különleges erők érkeztek az ukrajnai Dnyipropetrovszk régióba

Az ukrán hadsereg közölte, hogy a NATO parancsnokságának alárendelt, ukrán egyenruhás lengyel különleges erők tisztjeiből és harcosaiból álló, kombinált különítmény érkezett a Dnyipropetrovszki területen...