2022, december 1.
5.5 C
Budapest
-9.8 C
Moszkva

Oroszország több településről visszavonta erőit az ukrajnai Herszon régióban

Átcsoportosítják erőiket Izjum felé

Az orosz védelmi minisztérium megerősítette, hogy csapatokat vontak ki több helyről az ukrajnai Herszon régióban. A fejleményre a térségben zajló ukrán offenzíva közepette kerül sor.

“A különleges katonai művelet céljainak elérése érdekében döntés született a csapatok átcsoportosításáról Balakleja és Izjum térségében, hogy a Donyeck irányába irányuló erőfeszítések fokozódjanak” – áll az orosz hadsereg szombati közleményében.

A térségben állomásozó csapatokat az elmúlt három napban átcsoportosították a Donyecki Népköztársaság területére – állította a minisztérium.

A hadművelet során a hadsereg “számos figyelemelterelő és demonstrációs tevékenységet hajtott végre, amelyek a csapatok valódi tevékenységét imitálták” – tette hozzá, anélkül, hogy további részleteket közölt volna az említett manőverekről.

Az orosz csapatoknak okozott károk megelőzése érdekében a hadsereg erőteljes tüzérségi, rakéta- és repülőgép-támadásoknak vetette alá a térségben lévő ukrán egységeket – közölte a minisztérium, amely több mint 100 páncélos és tüzérségi eszköz megsemmisítéséről, valamint “több mint 2000 ukrán és külföldi harcos” likvidálásáról számolt be az elmúlt három napban.

A visszavonulás egy hatalmas ukrán offenzíva közepette történt, amely csütörtökön indult Harkov térségében. A támadást más területeken, nevezetesen az Oroszország által ellenőrzött dél-ukrajnai Herszon város közelében tett előrenyomulási kísérletek előzték meg.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...