2022, december 2.
2.5 C
Budapest
-10.3 C
Moszkva

A katonai szakértő szerint csak nyílt terepre csalták az ukrán nehézfegyvereket az oroszok

Az orosz védelmi minisztérium egy sor intézkedést hajtott végre az ukrán fegyveres erők félrevezetésére, azt az illúziót keltve, hogy a védelmünk “gyenge”, és hogy állítólag nincsenek információk egy támadás előkészületeiről a Balaklija és Izjum térségében – mondta Konsztantyin Szivkov katonai szakértő a Vzgljad című lapnak. Szombaton az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy csapatokat csoportosítottak át a térségből.

“A hadsereg tudta, hogy támadás készül, ezért most a csapatok átcsoportosítanak, hogy megsemmisítsék az Ukrán Fegyveres Erők csoportosulását, amely Balaklija és Izjum körzetébe érkezett. Nem szabad elfelejteni, hogy ott nincsenek erődök, így a feladat, hogy a legharcképesebb ukrán egységeket megsemmisítsék, meglehetősen sikeresen fog megvalósulni. Ez még néhány napig eltart” – mondja Konsztantyin Szivkov, a hadtudományok doktora.

A szakértő hangsúlyozta, hogy az elmúlt három napban – mint az a védelmi minisztérium jelentéséből kiderült – több mint kétezer ukrán és külföldi harcost, valamint több mint száz egységnyi páncélozott járművet és tüzérséget semmisítettek meg. “Az ukrán fegyveres erők naponta súlyos veszteségeket szenved el. A fő feladat most az, hogy legyőzzük az előrenyomuló ukrán-csoportosulást, megfosszuk a lehetőségeitől, kiiktassuk a felszereléseket, amelyek nem a városokban és megerősített területeken, hanem nyílt terepen vannak. Az Ukrán Fegyveres Erőknél nem maradhatnak olyan erők és eszközök, amelyekkel hatékony védekezést tudnának folytatni” – magyarázta.

Szombaton Igor Konasenkov altábornagy, a védelmi minisztérium szóvivője azt mondta, hogy az orosz csapatok három napon belül átcsoportosították a Balaklija és Izjum térségében “a Donbassz felszabadítására irányuló különleges katonai művelet kitűzött céljainak elérése érdekében”. Konasenkov azt is megjegyezte, hogy az átcsoportosítás során elterelő és demonstrációs tevékenységeket végeztek. “Annak érdekében, hogy az orosz csapatok ne szenvedjenek veszteséget, erőteljes tűzharcot folytattak az ellenség ellen a légierő, a rakétaerők és a tüzérség segítségével” – tette hozzá az altábornagy.

Szivkov hangsúlyozza, hogy az elterelő manővereket azért hajtották végre, hogy “kihúzzák az ukrán erők csapásmérő csoportosulást az erődítményekből”. “Ha ez a csoportosulás Szlavjanszkban vagy Kramatorszkban maradt volna, mennyi ideig kellett volna “kigyomlálni”? És most már olyan jól láthatóak, amennyire csak a szem ellát. Ezért intézkedések egész sorát hozták az ellenség félrevezetésére, azt az illúziót keltve, hogy a védelmünk ebben az irányban gyenge, és hogy állítólag nincs információnk egy támadás előkészületeiről. Az ellenséget félrevezették a csapataink helyzetével és akcióival kapcsolatban” – tette hozzá a szakértő.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Külföldi zsoldosokra mértek csapást az orosz erők a Donbasszban

Az orosz légierő és a tüzérség csapást mért a külföldi zsoldosok egyik ideiglenes telepítési pontjára a Donyecki Népköztársaságban lévő Csaszov Jarban (ukránul Csasziv Jar),...

A Kreml szerint elfogadhatatlanok Biden feltételei a tárgyalásokhoz

A Kreml szerint elfogadhatatlanok azok a feltételek, amelyeket Joe Biden amerikai elnök az Oroszországgal folytatott tárgyalások megkezdéséhez támasztott - mondta Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő. "Valójában,...

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...