2022, december 6.
6.1 C
Budapest
-10.1 C
Moszkva

Vučić: az EU azt követelte Szerbiától, hogy válasszon a Nyugat és Oroszország között

Az Európai Unió képviselői, köztük Németország és Franciaország, követelték, hogy Szerbia egyértelműen foglaljon állást az Oroszországgal való kapcsolatok kérdésében – mondta Aleksandar Vučić elnök.

“Ahogy tájékoztattak <…> most mindenkinek tisztáznia kell, hogy a függöny melyik oldalán akar maradni. Azon az oldalon, ahol a gazdaság eltűnik és nem létezik, vagy ezen az oldalon, ahol ők vannak” – mondta az elnök.

Elmondása szerint a nyugati országok sürgetik őt a koszovói kérdés mielőbbi rendezésére, mivel így további érveket tudnának felhasználni a Moszkvával való konfrontációban.

Szerbia ismét a válság járulékos vesztesévé válik az egykor elvtelen világhatalmak miatt – zárta Vučić.

A szerb államfő a tárgyalások előestéjén találkozott Miroslav Lajčákkal, az Európai Unió Belgrád és Pristina közötti párbeszédért és más nyugat-balkáni regionális kérdésekért felelős különmegbízottjával, valamint Emmanuel Bohn és Jens Pletner, Franciaország és Németország kül- és biztonságpolitikai tanácsadóival.

Vučić korábban kijelentette, hogy országa hat hónapja nem vezetett be szankciókat Oroszországgal szemben, és nem gondolkodik azon, hogy változtasson politikáján, amely ésszerűnek bizonyult.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zurabisvili: már harminchárom grúz katona halt meg Ukrajnában

Harminchárom, az ukrán erőket támogató grúz katona halt meg Ukrajnában - közölte Szalome Zurabisvili georgiai elnök hétfőn Varsóban, a lengyel  hivatali partnerével, Andrzej Dudával közösen...

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a...

Rakéta áradat tart Ukrajna felé, több irányból – percről-percre frissítjük

Hétfő van, mondhatni menetrend szerint érkeznek az orosz rakéták az ukrajnai infrastruktúra ellen. Ukrán jelentések szerin masszív rakétatámadás kezdődött.  Kövesse az eseményeket percről percre.