2022, december 9.
3.5 C
Budapest
-4 C
Moszkva

WSJ: az USA kódnevet ad ukrajnai missziójának és parancsnokot nevez ki az élére

Az amerikai kormányzat azt tervezi, hogy hamarosan megnevezi az Ukrajnát támogató “misszióját” – jelentette a The Wall Street Journal (WSJ). A misszió élére az egyik amerikai tábornokot választják ki.

A kiadvány szerint az amerikai hatóságok várhatóan egy két- vagy háromcsillagos (vezérőrnagyi és altábornagyi rangnak megfelelő) tábornokot választanak. A misszió elnevezéséről szóló döntés többek között lehetőséget biztosítana arra, hogy a benne részt vevő katonákat kitüntetésekkel jutalmazzák – írja a WSJ.

A Pentagon hivatalosan nem erősítette meg ezt az információt. Patrick Ryder, a védelmi minisztérium szóvivője egy tájékoztatón azt mondta, hogy “nincs tudomása arról, hogy terveznék egy Ukrajnát segítő misszió felállítását”.

Augusztus 24-én Joe Biden amerikai elnök bejelentette, hogy 2,9 milliárd dolláros katonai segélyt nyújt Ukrajnának, amely a legnagyobb a washingtoni segélycsomagok közül. Az amerikai hatóságok arra számítanak, hogy Kijev légvédelmi rendszereket, rakétaelhárító és pilóta nélküli légi rendszereket és radarokat vásárol az összegből. A Fehér Ház közölte, hogy az Ukrajnának nyújtott amerikai katonai támogatás meghaladta a 10 milliárd dollárt Biden kormányzásának kezdete óta.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Csaknem 100 lengyel zsoldossal végeztek az orosz erők Ukrajnában

Oroszország védelmi minisztériuma azt közölte, hogy egyetlen nap alatt számos nagy jelentőségű célpontot semmisített meg nagy pontosságú csapásokkal Ukrajnában. Köztük amerikai és német gyártmányú...

Putyin: Oroszország válaszcsapásként támadja az ukrán infrastruktúrát

Az orosz hadsereg azt követően kezdett el csapásokat mérni Ukrajna energetikai infrastruktúrájára, hogy merényletet követtek el a Krími híd ellen - jelentette ki Vlagyimir...

Klicsko: apokaliptikus télre kell készülnünk, de még nem kell evakuálni Kijevet

Az ukrán villamosenergia-hálózatot ért folyamatos orosz csapások "apokaliptikus" forgatókönyvet hozhatnak Kijevben - mondta Vitalij Klicsko polgármester szerdán a Reutersnek, de hangsúlyozta, hogy a hatóságok...