2022, december 9.
3.5 C
Budapest
-4 C
Moszkva

Az amerikaiak 70 százaléka úgy gondolja, hogy a gyerekeik szegényebbek lesznek mint a szüleik

A Pew Research Center egyik újabb közvélemény-kutatása szerint az amerikai felnőttek több mint 70 százaléka úgy gondolja, hogy a jövő generáció szegényebb lesz mint a szüleiké – írja a The Daily Wire.

A kutatást egyébként 19 országban csinálták, és az amerikai számok illeszkednek a globális trendhez. Amerikában 72 százalék gondolja úgy, hogy a gyerekeiknek rosszabb lesz mint a szüleiknek, míg a 19 országban a válaszok átlaga szerint ez a szám 70 százalék. Amerikában 27 százalék gondolja úgy, hogy a gyerekeiknek jók a pénzügyi kilátásaik.

A kutatásban részvevő országok közül Japán volt a legkevésbé optimista: 82 százalék gondolja úgy, hogy a gyerekeiknek rosszabb lesz, és csak 12 százalék adott optimista választ. A két legoptimistább ország Izrael és Szingapúr. Az izraeli részvevőknek csak 27 százaléka gondolja úgy, hogy a gyerekeiknek rosszabb lesz mint a nekik. Szingapúr volt az egyetlen ország ahol a többség optimista: itt 56 százalék szerint jobb lesz az új generációnak mint a mostaninak.

A fenti aggodalmak korrelációt mutatnak azzal, hogy a válaszadók mit gondolnak a jelenlegi gazdasági helyzetről. Az USA-ban a gazdasági helyzet rossznak gondoló válaszadók 81 százalék-a szerint lesz rosszabb a jövő generációnak. Érdekesség, hogy az USA-ban azok közül is, akik a jelenlegi gazdasági helyzetet jónak gondolják, a jövőt illetően pesszimista 49 százalék pesszimista.

A 19 országból 11-ben erősen pesszimista légkör uralkodik: Ausztráliában, Magyarországon, és Hollandiában a számok tavaly óta 10 százalékkal nőttek. Az Egyesült Államokban 2021 óta a pesszimista adatok 4 százalékkal növekedtek. Az utóbbi években a világgazdaságot lassították a COVID járvány miatti lezárások, élelmiszer- és energiahordozó hiány, és ezeken a trendeken Ukrajna orosz inváziója rosszabbított.

Izraelben, Magyarországon, és Lengyelországban, ahol tíz százalék gondolja úgy, hogy a gyerekeiknek körülbelül ugyanolyan lesz a helyzete mint az övék.

A kutatásban részvevő országok a gazdasági mutatóik alapján magasan fejlett országoknak számítanak. Izraelen kívül mindegyik országnak a termékenységi rátája nemzedéki megújulási szint alatt van.

Kiemelt kép: Shutterstock – ételre várakozó gyerekek New Yorkban, QUEENS, NY.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Csaknem 100 lengyel zsoldossal végeztek az orosz erők Ukrajnában

Oroszország védelmi minisztériuma azt közölte, hogy egyetlen nap alatt számos nagy jelentőségű célpontot semmisített meg nagy pontosságú csapásokkal Ukrajnában. Köztük amerikai és német gyártmányú...

Putyin: Oroszország válaszcsapásként támadja az ukrán infrastruktúrát

Az orosz hadsereg azt követően kezdett el csapásokat mérni Ukrajna energetikai infrastruktúrájára, hogy merényletet követtek el a Krími híd ellen - jelentette ki Vlagyimir...

Klicsko: apokaliptikus télre kell készülnünk, de még nem kell evakuálni Kijevet

Az ukrán villamosenergia-hálózatot ért folyamatos orosz csapások "apokaliptikus" forgatókönyvet hozhatnak Kijevben - mondta Vitalij Klicsko polgármester szerdán a Reutersnek, de hangsúlyozta, hogy a hatóságok...