2022, október 7.
16.6 C
Budapest
9.5 C
Moszkva

Videós üzenettel fenyegette meg az orosz turistákat az ukrán védelmi minisztérium

Az ukrán hadsereg baljós fenyegetést intézett a nyáron a Krímbe utazni szándékozó orosz turisták ellen, kitartva amellett, hogy a régió Ukrajnához tartozik, és azt sugallva, hogy a látogatókat lövések vagy légicsapások érhetik.

Az ukrán védelmi minisztérium csütörtökön a Twitteren közzétett egy bejegyzést, amelyben a következőket írta: “Hacsak nem akarnak egy kellemetlenül forró nyári szünetet, azt tanácsoljuk nagyra becsült orosz vendégeinknek, hogy ne látogassanak el az ukrán Krímre”, és egy videót is mellékelt a Bananarama “Cruel Summer” című dalához.

“Volt néhány lehetőségük ezen a nyáron: Palm Jumeirah Beaches, Antalya Resorts, Cuban Cabanas. De te a Krímet választottad; nagy hiba. Ideje hazamenni” – olvasható a videón, amelyen egy ponton a megnevezett turistacélpontok festői felvételei után bevágták a héten a félszigeten lévő Szaki légibázison kitört robbanásokat.

A videóban olyan felvételek is szerepelnek, amelyeken a Krímben strandolók menekülnek a robbanások elől, a háttérben pedig nagy füstfelhők láthatók, amint az emberek biztonságba menekülnek.

Míg a kijevi hadsereg határozottan állította, hogy ő áll a robbanások mögött, orosz tisztviselők ragaszkodtak ahhoz, hogy a légi támaszpontot nem érte támadás, és hogy a robbanásokat lőszerek véletlen detonációja okozta. A helyi hatóságok megerősítették, hogy legalább egy ember meghalt az incidensben.

Az orosz utazási szövetség eközben megjegyezte, hogy “az előzetes információk szerint a robbanás a turisztikai zónától távol történt”, és a látogatók között nem voltak áldozatok.

A túlnyomórészt orosz ajkú Krím félsziget korábban Ukrajnához tartozott, de 2014-ben újraegyesült Oroszországgal az erről szóló népszavazást követően, amely a kijevi Majdan-puccsot követően zajlott. Azóta a Szaki légibázis a RIA Novosztyi hírügynökség szerint a Fekete-tengeri Flottához rendelt orosz haditengerészeti repülőegységnek ad otthont.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Két Donbassz település elfoglalását jelentették be az orosz erők

Elfoglalták az orosz erők Otradivka és Veszel Dolina községet a Donyecki Népköztársaságban - közölte pénteken az Oroszországhoz csatolt régió területvédelmi törzse. Igor Konasenkov altábornagy, az...

Zaharova: az EU-nak döntenie kellene végre, hogy a diplomáciát vagy a harcteret választja

Az Európai Uniónak el kell döntenie, hogy az ukrajnai konfliktust diplomáciai úton vagy erőszakos módon akarja-e megoldani - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi...

Biden: a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van

Joe Biden amerikai elnök szerint a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van a hidegháború 1960-as évekbeli csúcspontja óta. Azt állította továbbá, hogy Oroszország...