2022, október 7.
16.6 C
Budapest
9.5 C
Moszkva

Grúzia nem csatlakozik az Oroszország elleni háborúhoz és várják az orosz turistákat

A grúz hatóságok nem tervezik, hogy csatlakoznak egy Oroszország elleni háborúhoz és nem nyitnak második frontot, az orosz turistákat is szívesen látják – mondta csütörtökön újságíróknak Kakha Kaladze, a kormányzó Grúz Álom-Demokratikus Grúzia párt főtitkára.

“Többször nyilatkoztunk arról, hogy Grúzia nem indít háborút (Oroszország ellen. a szerk), és nem csatlakozik háborúhoz. Nem lesz második front Grúziában, Grúzia nem csatlakozik a szankciókhoz. És ez nagyon fontos. Szívesen látjuk a turistákat” – mondta Kaladze, aki egyben Tbiliszi polgármestere is.

A polgármester kommentálta azt a néhány napja a grúz internetezők körében terjedő információt is, miszerint állítólag orosz rendszámú Kamaz teherautókat láttak orosz rendszámmal javítási munkálatokat végezni Tbilisziben. Ez nem igaz – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy általában véve semmi kifogása nincs az orosz rendszámú, Tbilisziben közlekedő járművek ellen.

Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én különleges katonai műveletet indított a két Donbassz köztársaság vezetőinek segítségkérésére. Hangsúlyozta, hogy Moszkvának nem áll szándékában ukrán területeket elfoglalni, egyetlen célja az ország demilitarizálása és denácifikálása. A Nyugat erre úgy reagált, hogy átfogó szankciókat vezetett be Oroszország és számos orosz magánszemély ellen.

Február 25-én Irakli Garibasvili grúz miniszterelnök kijelentette, hogy a köztársaság nem tervez szankciókat bevezetni Oroszországgal szemben az ukrajnai helyzet miatt. Március 1-jén Volodimir Zelenszkij ukrán elnök konzultációra visszahívta a tbiliszi nagykövetet. Garibasvili nyilatkozatát a grúz ellenzék is bírálta. A kormány azzal vádolta az ellenzékieket, hogy háborút akarnak kirobbantani Oroszországgal, és “második frontot” akarnak nyitni.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Két Donbassz település elfoglalását jelentették be az orosz erők

Elfoglalták az orosz erők Otradivka és Veszel Dolina községet a Donyecki Népköztársaságban - közölte pénteken az Oroszországhoz csatolt régió területvédelmi törzse. Igor Konasenkov altábornagy, az...

Zaharova: az EU-nak döntenie kellene végre, hogy a diplomáciát vagy a harcteret választja

Az Európai Uniónak el kell döntenie, hogy az ukrajnai konfliktust diplomáciai úton vagy erőszakos módon akarja-e megoldani - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi...

Biden: a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van

Joe Biden amerikai elnök szerint a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van a hidegháború 1960-as évekbeli csúcspontja óta. Azt állította továbbá, hogy Oroszország...