2022, október 7.
16.6 C
Budapest
9.5 C
Moszkva

Az olasz zsoldos azért ment Ukrajnába, hogy megakadályozza a nácimentesítést, eljárás folyik ellene otthon

Olaszország büntetőeljárást indított egy férfi ellen, aki azt állította, hogy azért utazott Ukrajnába, hogy harcoljon Oroszország ellen és megakadályozza az ország “denácifikálását”.

A 19 éves Kevin Chiappalone-t zsoldostevékenységgel vádolják, és ő lett az első olasz, aki ellen büntetőeljárás indult az országban, mert a Moszkva és Kijev között zajló konfliktusban az ukrán oldalon harcolt.

Marco Zocco genovai maffia- és terrorizmusellenes ügyész vizsgálatot indított a genovai illetőségű Chiappalone ellen – jelentette szerdán az ANSA olasz hírügynökség. A férfi kettőtől hét évig terjedő börtönbüntetést kaphat egy 1995-ös törvény alapján, amely megtiltja az olaszoknak, hogy külföldi nemzetek nevében fegyveres konfliktusban vegyenek részt.

Az olasz média szerint a bűnüldöző hatóság azt követően indította el a vizsgálatot, hogy Chiappalone még márciusban névtelenül nyilatkozott az olasz Panorama hetilapnak.

A kiadványnak azt mondta, hogy meg akarja akadályozni, hogy Oroszország állítólag feltámassza a Szovjetuniót, és azt mondta, hogy megteszi, ami szükséges, beleértve az ellenség megölését is.

Hallottam, hogy [Vlagyimir] Putyin orosz elnök denácifikálni akarja Ukrajnát, ezért elmentem, hogy megakadályozzam ezt.

Az ANSA szerint Chiappalone a CasaPound Italia (CPI) nevű neofasiszta csoport szimpatizánsa, amely a házfoglalásairól és az Olaszország-szerte szervezett tüntetéseiről ismert. A Panorámának adott interjújában csak “szélsőjobboldali milícia tagjaként” azonosították.

A vizsgálat hírére Chiappalone az ANSA-val beszélgetve vitatta az ellene felhozott vádakat. “Nem pénzért jöttem ide, még 400 euró sincs a zsebemben” – mondta a hírügynökségnek.

Az olasz harcos elmondta, hogy nem rendelkezett korábbi harci tapasztalattal vagy katonai kiképzéssel, mielőtt Lengyelországon keresztül Ukrajnába érkezett.

“Másfél hónapig edzettem, és most a fronton harcolok” – mondta a 19 éves zsoldos csütörtökön.

A közösségi médiában azóta felbukkantak olyan fotók, amelyeken állítólag Chiappalone Ukrajnában harcol, és amelyeken az olasz állítólag katonai egyenruhában látható, kezében egy rohamlöveggel és egy géppuskával.

Az ANSA-nak adott interjújában Chiappalone azt is tagadta, hogy azért utazott volna Ukrajnába, hogy megakadályozza annak Oroszország általi nácimentesítést.

“A CasaPoundnak ehhez semmi köze, és nem azért jöttem, mert Putyin nácimentesíteni akarta a Donbasszt – mondta pénteken.

Az olasz emellett képmutatásnak nevezte az ellene otthon folyó büntetőeljárást. Az olasz hatóságok akkor folytatnak ellene büntetőeljárást, amikor Róma maga is fegyvereket küld Kijevbe – érvelt Chiappalone, “ellentmondásosnak” nevezve ezt.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Két Donbassz település elfoglalását jelentették be az orosz erők

Elfoglalták az orosz erők Otradivka és Veszel Dolina községet a Donyecki Népköztársaságban - közölte pénteken az Oroszországhoz csatolt régió területvédelmi törzse. Igor Konasenkov altábornagy, az...

Zaharova: az EU-nak döntenie kellene végre, hogy a diplomáciát vagy a harcteret választja

Az Európai Uniónak el kell döntenie, hogy az ukrajnai konfliktust diplomáciai úton vagy erőszakos módon akarja-e megoldani - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi...

Biden: a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van

Joe Biden amerikai elnök szerint a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van a hidegháború 1960-as évekbeli csúcspontja óta. Azt állította továbbá, hogy Oroszország...