2023, március 22.
13.5 C
Budapest
3.8 C
Moszkva
Array

Ukrán spamüzenetek tízezreit kapta Merkel a Putyinnal való tárgyalása miatt

Felháborodott ukrán netezők több tízezer spambejegyzéssel árasztották el Angela Merkel német kancellár Facebook-oldalát, így fejezve ki tiltakozásukat azzal szemben, amit a politikus Vlagyimir Putyin elnökkel folytatott minapi megbeszélésén mondott. A bejegyzések többsége mindössze három szóból áll: “Danke, Frau Ribbentrop (Köszönjük, Ribbentrop Asszony)”.

Az ukránok ily módon Merkelt a fasiszta Németország külügyminiszteréhez, Joachim von Ribbentrophoz hasonlították. Ribbentrop 1939. augusztus 23-án Vjacseszlav Molotov szovjet külügyi vezetővel német-szovjet megnemtámadási szerződést írt alá, s a felek a dokumentumhoz csatolt titkos záradékban megállapodtak Európa keleti térségeinek érdekszférákra történő felosztásáról.

Merkel múlt vasárnap a labdarúgó-világbajnokság döntője alkalmából Brazíliában járt, ahol megbeszélést folytatott az orosz elnökkel. A találkozó után nyilatkozva a német kancellár állítólag sürgette, hogy Kijev kezdjen tárgyalásokat a kelet-ukrajnai Moszkva-barát szakadárokkal, e kijelentését viszont sok ukrán nemtetszéssel fogadta.

Merkel Facebook-oldalára a “köszönetnyilvánítás” mellett ukrán netezők számos angol nyelvű bejegyzést is küldtek, amelyben arra hívják fel a figyelmet, hogy nem szabad hinni Putyinnak, és igyekeznek elmagyarázni, hogy álláspontjuk szerint a kelet-ukrajnai konfliktus nem etnikai természetű, azaz nem Ukrajna orosz és ukrán ajkú lakosai állnak egymással szemben, hanem Oroszország vezetése avatkozott be, és sérti meg szomszédjának szuverenitását.

Az ukrán netezők nem korlátozták Merkel Facebook-oldalára a német kancellár kijelentésével szembeni felháborodásuk kifejezését. Vasárnap óta a többi közösségi portálon is egyre sokasodnak a “Frau Ribbentrop” néven nyitott oldalak.

Olvasnivaló: Miért nem lép Oroszország a szemmel látható provokációk ellenére sem az ukrán kérdésben, mi újság a Krímen, várható-e ukrán támadás a Krím félszigete ellen vagy sem, miért tök\él\etlenkedik Moszkva

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

DNR: az orosz erők gyakorlatilag blokád alá vonták Bahmutot

Az orosz hadsereg gyakorlatilag blokád alá vonta Artemivszket (Bahmut) - mondta Jan Gagin, a DNR (Donyecki Népköztársaság) megbízott vezetőjének tanácsadója a Rosszija 1 TV-nek. "Az...

Zaharova: a Nyugat teljesen el akarja pusztítani Ukrajnát

A brit kormány azon terve, hogy szegényített uránt tartalmazó lövedékeket küldjön Kijevnek, amelyeket a Moszkvával folytatott konfliktusban használnának, azt mutatja, hogy a nyugati állítások,...

Charles Michel: az EU egy éven belül 1 millió darab lőszerrel látná el Ukrajnát

Az Európai Unió célja, hogy a következő 12 hónapon belül 1 millió darab lőszerrel lássa el Ukrajnát, és biztosítsa ehhez a megfelelő finanszírozást; "ennek...
spot_img

Videó