2022, augusztus 9.
30 C
Budapest
20.8 C
Moszkva
Array

Ukrajna leállította a Krím-Ukrajna vasúti forgalmat

Leállította a Krímbe irányuló vasúti személy- és teherszállítást Ukrajna ( a nyilatkozta szerint “biztonsági okok” miatt), valamint evvel párhuzamosan nem járnak már az autóbuszjáratok sem.

Az Ukrzaliznytsia vasúttársaság jelezte: a teherszállítást már péntektől leállítják, a személyszállító járatok viszont még hétfőig életben lesznek, addig pedig fokozatosan állanak le. 

Az Ukrzaliznytsia arról nem nyilatkozott, hogy a vasúti és busz-forgalom meddig lesz leállítva, és azt sem fejtette ki, egész pontosan milyen biztonsági aggodalmaik vannak.

A Ukrzaliznytsia cég internetes közleményében annyi áll: “Az utasok biztonságának szavatolása érdekében a társaság a Krím félszigetre tartó vonatjáratait megállítja Novoolekszijivka és Herszon állomásoknál”, azaz az utolsó -még Ukrajnán belüli- vonatállomásoknál.

Az ukrán infrastruktúráért felelős minisztérium pénteken közölte, hogy december 26-tól megszünteti az autóbuszforgalmat a Krímre, a buszállomásokon már leállították az említett járatokra szóló jegyek árusítását. 

A Krímet ellátó ukrán Ukrinterenergo áramszolgáltató december 24-én egy időre lekapcsolta az áramszolgáltatást is, emiatt egész délelőtt nem volt áram a Krímben. Az ukrán áramszolgáltató arra hivatkozva tette ezt, hogy a félszigeten szerinte túllépték az áramfogyasztásra vonatkozó, limitált keretet.

Ukrajna szolgáltatja az Oroszország által márciusban visszacsatolt Krím áramszükségletének 80 %-át . Az Ukrinterenergo szerint, ha csökken vagy egyéb okok miatt nehézségekbe ütközik majd az áramellátás Ukrajnában, akkor teljesen leállhat a Krím ellátása elektromos energiával.

http://www.euronews.com/2014/12/26/security-concerns-halt-trains-between-ukraine-and-crimea/

http://www.globaltimes.cn/content/898839.shtml

http://www.marketwatch.com/story/ukraine-cuts-power-train-services-to-crimea-2014-12-26-91035019

http://www.kyivpost.com/content/ukraine-abroad/reuters-ukraine-suspends-trains-to-crimea-citing-security-concerns-376182.html

http://www.brecorder.com/top-stories/0/1255944/

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz cirkálórakéták megsemmisítették a HIMARS és M777-es lőszerraktárt Uman közelében

Orosz cirkálórakéták megsemmisítettek egy raktárt, amelyben lövedékeket tárolta az amerikai HIMARS és M777-es ágyúkhoz a cserkaszi régióban - közölte az orosz védelmi minisztérium újságírókkal. "Nagy...

Ukrajna leállította az EU-ba irányuló olajszállításokat

Ukrajna leállította az orosz kőolaj tranzitját Magyarországra, Csehországba és Szlovákiába - írja a RIA Novosztyi. "A Transnyefty megerősítette, hogy az Ukrtransznafta augusztus 4-én leállította az...

Az ukrán Kraken neonáci alakulat elvesztette harcképességét az orosz katonai csapások után

Az ukrán Kraken neonáci alakulat az orosz katonai csapások következtében elvesztette harcképességét - közölte az orosz védelmi minisztérium. "Az ukrán nacionalisták Harkov irányában lévő ideiglenes...