2022, december 9.
4.3 C
Budapest
-3.7 C
Moszkva

Újabb az ukrán frontról hazatérő brit zsoldos nyilatkozott a sajtónak

Josh Griffiths brit zsoldos, aki Kijev oldalán harcolt, a SurreyLive helyi portálnak adott interjújában elmondta, hogy megsebesült egy ukrajnai aknatámadásban, és majdnem meghalt, de már hazatért és több műtét vár még rá.

A SurreyLive szerint az egykori brit katona csak hajszál híján menekült meg a haláltól, miután kétszer is megsebesült egy aknatámadásban. A sípcsontja “darabokra szakadt”, és a repeszek megrongálták a bal lábában lévő inakat és idegeket. A zsoldos több repeszsérülést szenvedett.

Griffiths szerint az ukrán hatóságok kitüntetést adományoztak neki, miközben Ukrajnában kórházban volt. Már hazatért Nagy-Britanniába, ahol több műtéten fog átesni. Az orvosok becslése szerint 50 százalék az esélye annak, hogy újra fel tudja majd emelni a bal lábát.

A zsoldos azt állítja, hogy felmondott a munkahelyén, és eladta az autóját, hogy Zelenszkij kérésének eleget téve Ukrajnába utazhasson. Amikor Griffiths Lengyelországba érkezett, találkozott két brit férfival, akik szintén Ukrajnába utaztak. Egyikük, egy katonai tapasztalattal rendelkező férfi azt tanácsolta a zsoldosnak, hogy térjen vissza Nagy-Britanniába, mert a katonák toborzása Ukrajnában “sokkoló” volt, és sok civil volt a csapatokban, akik “csak túl sokat játszottak Call of Duty-t”.

Griffiths azt állítja, hogy “csapata” még mindig Ukrajnában van. A minap kapta a hírt, hogy egyik bajtársa meghalt.

Az orosz védelmi minisztérium augusztus 20-án közölte, hogy az orosz légierő nagy pontosságú fegyverekkel mintegy 20 amerikai zsoldost semmisített meg a Harkovi területen. Az orosz védelmi minisztérium júliusban közzétett adatai szerint február 24-e óta több mint hétezer zsoldos érkezett Ukrajnába több mint 60 országból – Európától és Ázsiától Amerikáig, Afrikától Ausztráliáig -. Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője szerint az Ukrajnába érkező zsoldosok nem harcosok, és “a legjobb, ami rájuk vár, az egy hosszú börtönbüntetés”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Csaknem 100 lengyel zsoldossal végeztek az orosz erők Ukrajnában

Oroszország védelmi minisztériuma azt közölte, hogy egyetlen nap alatt számos nagy jelentőségű célpontot semmisített meg nagy pontosságú csapásokkal Ukrajnában. Köztük amerikai és német gyártmányú...

Putyin: Oroszország válaszcsapásként támadja az ukrán infrastruktúrát

Az orosz hadsereg azt követően kezdett el csapásokat mérni Ukrajna energetikai infrastruktúrájára, hogy merényletet követtek el a Krími híd ellen - jelentette ki Vlagyimir...

Klicsko: apokaliptikus télre kell készülnünk, de még nem kell evakuálni Kijevet

Az ukrán villamosenergia-hálózatot ért folyamatos orosz csapások "apokaliptikus" forgatókönyvet hozhatnak Kijevben - mondta Vitalij Klicsko polgármester szerdán a Reutersnek, de hangsúlyozta, hogy a hatóságok...