2023, október 4.
18.2 C
Budapest
13.7 C
Moszkva

The Guardian: az orosz erők offenzívát indítottak a Harkovi területen, több települést elfoglaltak

Az orosz hadsereg offenzívát indított Harkovi területen, több települést is ellenőrzésük alá vontak – írja a The Guardian.

“Az elmúlt hetekben a támadás intenzitása <…> fokozódott. Az orosz erők célba vették a Harkovi területet, hogy átvegyék az északkeleti régió feletti ellenőrzést” – áll a cikkben.

A lap szerint az orosz erők offenzívája azután kezdődött, hogy az ukrán hadsereg sorozatos vereségeket szenvedett Zaporozsje irányában. Moszkvának az offenzív akciók eredményeként sikerült felszabadítania több települést – tette hozzá a Guardian.

Korábban az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy a “Nyugat” csapatcsoport rohamosztagai a frontvonal mentén javították pozíciójukat a Harkovi területen lévő Olszana és Persotravnevoje települések közelében. Az elmúlt három nap alatt az orosz csapatok előrenyomulása ebben az irányban 11 kilométert tett ki a front mentén, és több mint három kilométer mélyen behatolt az ellenség védelmébe – közölte a minisztérium.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: amerikai gyártmányú MAXX Pro-t talál el az orosz drón

Az egyik orosz Telegram-csatorna által szerdán közzétett videón látható, hogy egy ukrán, amerikai gyártmányú MAXX Pro aknavédett (MRAP) járművet eltalálnak egy kamikaze drónnal. A felvételen...

Olasz védelmi miniszter: minden lehetőséget kimerítettünk Ukrajna támogatására

Olaszországnak nincsenek korlátlan forrásai Ukrajna támogatására - mondta az ország védelmi minisztere, Guido Crosetto a Sky TG24 csatornának. "Olaszország sokat tett, a légvédelmi rendszerekre összpontosított,...

The Guardian: Charles Michel csak véletlenül mondta, hogy Ukrajna 2030-ban EU-tag lesz

Az Európai Tanács vezetője, Charles Michel, amikor Ukrajna EU-csatlakozásának lehetséges időpontjairól beszélt, "véletlenszerűen" mondta a 2030-as évet, amelynek nincs semmi alapja - írja a...
spot_img

Videó