2023, október 3.
15 C
Budapest
9.8 C
Moszkva

Tiltakozott az orosz külügyminisztérium a moszkvai japán nagykövetségnél

Határozott tiltakozását fejezte ki Japán moszkvai nagykövetségének hétfőn az orosz külügyminisztérium “Oroszország belügyeibe való beavatkozás” miatt, miután Tokió helyszínt biztosított a Poszt-Oroszország Szabad Népeinek Fóruma elnevezésű szervezet tanácskozásának.

Az orosz diplomáciai tárca rámutatott, hogy a lengyelországi bejegyzésű nem kormányzati szervezetet Oroszországban korábban nemkívánatosnak nyilvánították, és tagjait terroristaként tartják számon.

A Kommerszant című lap szerint a szervezet 7. fórumát augusztus 1-2-án tartották Tokióban. Korábban a fórum kétszer ülésezett Lengyelországban, illetve egyszer Csehországban, Svédországban, Belgiumban és az Egyesült Államokban.

Moszkva orosz belügyekbe való beavatkozási kísérletnek minősítette, hogy a rendezvény záródokumentumát, amely “az orosz államiság aláásására és területi integritásának megsértésére irányuló felhívásokat” tartalmazott, a japán parlament tagjai is aláírták. Az orosz külügyminisztérium kifogásolta, hogy Kisida Fumio japán miniszterelnök kormánya azzal, hogy otthont adott a rendezvénynek, nyíltan támogatásáról biztosította “az Oroszország elleni terrorista retorikát és a gyűlölet ideológiáját”.

“Ebben az összefüggésben nem meglepő, hogy Tokió megpróbálja összekapcsolni az oroszellenes akciót a saját, a Kuril-szigetekre vonatkozó illegitim revansista követeléseivel” – közölte a külügyminisztérium, és “a japán érdekekre nézve érzékeny” válaszintézkedéseket helyezett kilátásba Tokióval szemben egy esetleges újabb provokáció esetén.

Az orosz igazságügyi minisztérium április 3-án jelentette be, hogy a Poszt-Oroszországi Szabad Népek Fórumát felvette a nemkívánatos szervezetek nyilvántartásába. Márciusban az orosz főügyészség megállapította, hogy a fórum ülésein állandó szakértőként etnoszeparatista mozgalmak vezetői és olyan külföldi előadók működnek közre, akik szisztematikus ruszofób propagandatevékenységet fejtenek ki

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó