2023, szeptember 25.
17.2 C
Budapest
14.5 C
Moszkva

Sztrana: az ukrajnai mozgósítás negyedik hullámában minden férfinak be kell vonulnia

A Verhovna Rada (ukrán parlament) nemzetbiztonsági, védelmi és hírszerzési bizottságának helyettes vezetője, Jehor Csernyev kijelentette, hogy az ukrajnai mozgósítás negyedik hulláma esetén minden férfi háborúba megy. A SZTRANA című ukrán lap tudósítása szerint a képviselő elmondta, hogy ha Ukrajnát az államiság elvesztésének valós veszélye fenyegeti, akkor minden férfi bevonul, mivel minden férfi kötelessége megvédeni hazáját.

Az ukrajnai mozgósítás negyedik hulláma esetén minden férfi a háborúba megy. Ezt Jehor Csernyev, a Verhovna Rada nemzetbiztonsági, védelmi és hírszerzési bizottságának helyettes vezetője mondta – írja a SZTRANA hírügynökség.

Elmondása szerint Ukrajna négy hullámban mozgósít. Egyelőre nincs szükség arra, hogy minden férfit besorozzanak, de ha szükség lesz rá, mindenki hadba vonul.

Arra a kérdésre, hogy reális-e, hogy minden besorozott férfinak harcolnia kell, azt válaszolta, hogy minden attól függ, hogy meddig tart a konfliktus, és hogy Oroszország mennyi erőforrást használ fel a folytatásához.

A képviselő azt is elmondta, hogy ha Ukrajnát valóban fenyegeti az államiság elvesztésének veszélye, akkor mindenki menni fog, hiszen minden ember kötelessége megvédeni a hazáját.

“A mai napig azonban nem beszélünk erről a lehetőségről. Megvan az erőforrásunk arra, hogy megfékezzük az oroszokat Ukrajna keleti és déli részén” – mondta a politikus.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó