2023, szeptember 21.
24 C
Budapest
19.8 C
Moszkva

Reuters: Zelenszkij korrupcióellenes tisztogatásba kezd

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombaton bejelentette, hogy a korrupcióellenes kampány részeként újabb személyzeti tisztogatásokat hajt végre – jelentette a Reuters.

“A jövő héten folytatódik az állami intézmények megtisztítására irányuló munkánk azoktól, akik megpróbálták a múltból előrángatni mindazokat a régi szokásokat, régi rendszereket, amelyek nagyon hosszú ideig, évtizedekig gyengítették Ukrajnát” – mondta szokásos esti beszédében.

A hírügynökség megjegyzi, hogy Kijev így próbál imponálni nyugati partnereinek.

Zelenszkij beszédében nem nevezte meg konkrétan azokat, akiket várhatóan elbocsátanak. Nemrég azonban felháborodását fejezte ki az ukrán katonai toborzóközpontok ellenőrzése során feltárt korrupció miatt.

Korábban az amerikai külügyminisztérium főfelügyelőjének a Kijevnek juttatott támogatás ellenőrzéséről szóló, nyilvánosságra hozott vizsgálata szerint az ukrán hatóságok korrupciója veszélyezteti az amerikai támogatás hosszú távú hatékonyságát, és szigorú ellenőrzési mechanizmusok bevezetését teszi szükségessé.

Zelenszkij korrupciómentesnek nyilvánította Ukrajnát

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...

Ukrajna energetikai infrastruktúrája került tűz alá

Az ukrajnai Rivne energetikai infrastruktúrája tűz alá került, a Rivnenszkij járás egy része áram nélkül maradt - jelentette Vitalij Koval, a Rivne terület közigazgatás...

Lengyelország leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat

Lengyelország nem fog többé fegyvereket szállítani az ukrán hadseregnek - jelentette ki Mateusz Morawiecki miniszterelnök, hozzátéve, hogy Varsó inkább saját biztonságára összpontosít. A döntést...
spot_img

Videó