2023, január 27.
1 C
Budapest
-3.5 C
Moszkva

Putyin “Oroszország Hőse” címmel tüntette ki a saját magára légicsapást kérő katonát

Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta azt a rendeletet, amely posztumusz “Oroszország Hőse” címmel tünteti ki Alekszander Prohorenko orosz katonát, aki saját magára kért légicsapást, miután az Iszlám Állam terroristái bekerítették Szíriában – közölte a Kreml sajtószolgálata hétfőn.

A 25 évesen hőssé vált Prohorenko feladata az orosz légierő támogatása volt, ő adta meg az orosz bombázóknak a terroristák koordinátáit. Megfigyelőként vett részt a tűzvonalban a szíriai Palmüra felszabadításánál, azonban a terroristák körbevették. A fiatal katona ezután saját koordinátáit adta meg és kérte a parancsnokát, hogy bombázzák le őt és vele együtt a terroristákat is.

Nemrég nyilvánosságra hozták a hős katona utolsó parancsnokához intézett szavait:  “Körülvettek, mindenütt ott vannak. Nem akarom, hogy elfogjanak és videókon parádézzanak velem. Rendeljen el légicsapást, meggyaláznak engem és az egyenruhámat is!

Tisztességes halált akarok, és magammal vinném ezeket a mocskokat is. Kérem, ez az utolsó kívánságom: rendelje el a légicsapást, így is – úgy is meghalok!”

Itt a vége, parancsnok, köszönöm, mondja meg a családomnak és a hazámnak, hogy szeretem őket.

Mondja el, hogy bátor voltam és a végsőkig harcoltam!

Kérem viselje gondját a családomnak, bosszulja meg a halálomat, minden jót, Parancsnok, mondja meg a családomnak, hogy szeretem őket!”

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Trump: ha elnök lennék 24 órán belül megoldódna az ukrajnai konfliktus

Donald Trump volt amerikai elnök azt mondta, ha ő lenne az elnök, 24 órán belül képes lenne tárgyalni az ukrajnai konfliktus békés megoldásáról. "Már most,...

Horvát elnök: lehet, hogy a németek hadban állnak Oroszországgal, de mi nem

Zoran Milanovic horvát elnök csütörtökön kommentálta a német külügyminiszter kijelentését, miszerint Európa "háborút vív Oroszország ellen", és azt mondta, hogy ez számára újdonság, és...

Orbán Viktor: azonnali tűzszünet kell

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az...