2022, augusztus 20.
20.8 C
Budapest
18.4 C
Moszkva
Array

Putyin “Oroszország Hőse” címmel tüntette ki a saját magára légicsapást kérő katonát

Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta azt a rendeletet, amely posztumusz “Oroszország Hőse” címmel tünteti ki Alekszander Prohorenko orosz katonát, aki saját magára kért légicsapást, miután az Iszlám Állam terroristái bekerítették Szíriában – közölte a Kreml sajtószolgálata hétfőn.

A 25 évesen hőssé vált Prohorenko feladata az orosz légierő támogatása volt, ő adta meg az orosz bombázóknak a terroristák koordinátáit. Megfigyelőként vett részt a tűzvonalban a szíriai Palmüra felszabadításánál, azonban a terroristák körbevették. A fiatal katona ezután saját koordinátáit adta meg és kérte a parancsnokát, hogy bombázzák le őt és vele együtt a terroristákat is.

Nemrég nyilvánosságra hozták a hős katona utolsó parancsnokához intézett szavait:  “Körülvettek, mindenütt ott vannak. Nem akarom, hogy elfogjanak és videókon parádézzanak velem. Rendeljen el légicsapást, meggyaláznak engem és az egyenruhámat is!

Tisztességes halált akarok, és magammal vinném ezeket a mocskokat is. Kérem, ez az utolsó kívánságom: rendelje el a légicsapást, így is – úgy is meghalok!”

Itt a vége, parancsnok, köszönöm, mondja meg a családomnak és a hazámnak, hogy szeretem őket.

Mondja el, hogy bátor voltam és a végsőkig harcoltam!

Kérem viselje gondját a családomnak, bosszulja meg a halálomat, minden jót, Parancsnok, mondja meg a családomnak, hogy szeretem őket!”

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az ukrán nacionalista Kraken egység kivégzett 100 ukrán katonát

Mintegy 100 ukrán katonát végeztek ki a "Kraken" ezred nacionalista harcosai, mert elhagyták állásaikat - közölte az orosz védelmi minisztérium pénteki napi tájékoztatóján. Miután az...

Oliver Stone betiltott filmjéről: Ukrajna Lángokban

Az ukrajnai konfliktus, nem meglepően, rendkívüli figyelmet kap a médiában. Sajnos Ukrajna történelme nem kerül terítékre, holott ilyenkor fontos lenne, mert az események, természetesen,...

Több mint 90 külföldi zsoldost semmisítettek meg az orosz cirkálórakéták

Több tucatnyi, Kijev oldalán Moszkva ellen harcoló külföldi zsoldost öltek meg az északkelet-ukrajnai Harkov városában egy katonai tábor elleni támadásban - közölte csütörtökön az...