2022, május 22.
16 C
Budapest
5.7 C
Moszkva
Hiredetés
Array

Putyin: Kijev a terrort választja a béke helyett

Vlagyimir Putyin orosz elnök is reagált arra az FSzB jelentésre, amely szerint az ukrán katonai hírszerzés terrortámadást tervezett a Krím félszigeten.

Ukrajna veszélyes játékot játszik – mondta Putyin, aki a diverziós kísérleteket “ostobának” és “bűnösnek” nevezte.

Az orosz államfő szerint az ukrán titkosszolgálatok ezek révén belső problémákról próbálták meg elterelni a figyelmet. Hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államoknak és az Európai Uniónak konkrét lépéseket kell tennie Ukrajna magatartásának megváltoztatása érdekében.

Felfüggesztik a tárgyalásokat a kelet-ukrajnai rendezésről

Nincs értelme annak, hogy megtartsák a tervezett tárgyalásokat a kelet-ukrajnai rendezésről – jelentette ki szerdán Moszkvában Vlagyimir Putyin orosz elnök a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) azon közlésére reagálva, hogy a Krímben az ukrán katonai hírszerzés terrorakcióit hiúsították meg.

Az FSzB akadályozta meg a terrortámadást

Augusztus 8-án hétfőn az FSzB behatolók egy csoportját azonosította a félsziget északi részén az ukrán határ közelében,  Armjanszk városnál. Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat megerősítette, hogy tűzharc alakult ki a terroristákkal és egy FSzB tiszt életét vesztette.

Az FSzB a helyszínen összesen húsz házi készítésű robbanószerkezetet, több mint 40 kiló TNT-t, valamint lőszereket és olyan speciális fegyvereket talált, amelyeket az ukrán hadsereg különleges erői is használnak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS