2022, október 4.
10.6 C
Budapest
11 C
Moszkva
Array

Az ukrán hírszerzés tervezett terrortámadást a Krím félszigeten

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSzB) terrortámadást akadályozott meg a Krím félszigeten, amelyet az ukrán védelmi minisztérium hírszerzése tervezett – értesült a TASzSz hírügynökség.

Az ukrán hírszerzés arra készült, hogy az orosz félsziget infrastruktúráját támadja – közölte az FSzB szerdán. Ukrán és orosz állampolgárokat vettek őrizetbe, akik részt vettek a terrortámadás előkészítésében. A letartóztatott személyek már vallomást is tettek.

Augusztus 8-án hétfőn az FSzB behatolók egy csoportját azonosította a félsziget északi részén az ukrán határ közelében,  Armjanszk városnál. Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat megerősítette, hogy tűzharc alakult ki a terroristákkal és egy FSzB tiszt életét vesztette.

Az FSzB a helyszínen összesen húsz házi készítésű robbanószerkezetet, több mint 40 kiló TNT-t, valamint lőszereket és fegyvereket talált, amelyeket az ukrán hadsereg különleges erői is használnak.

Hétfőn két újabb ukrán terrorista csoport próbált bejutni a félszigetre, amit az orosz fegyveres erők megakadályoztak. Az ukrán oldalról páncélozott harcjárművekkel nyitottak tüzet, melynek következtében vesztette életét egy FSzB tiszt.

A választásokat akarták megzavarni

A meghiúsított terrortámadások célja az volt, hogy destabilizálja a társadalmi és politikai helyzetet a félszigeten a helyhatósági és szövetségi választások előtt – közölte az FSzB.

A népszerű krími üdülőterületeken további biztonsági intézkedéseket vezettek be az orosz hatóságok.

Az Ukrajnával közös határszakaszt is megerősítették – közölte az FSzB.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Elon Musk: a Krím Oroszország része

Elon Musk a Twitteren szólalt meg az Oroszország és Ukrajna között zajló eseményekről. Egy tervet is javasolt az ukrajnai ellenségeskedések befejezésére, feldühítve ezzel az ukránokat: -...

Az ukrán parancsnok szerint Putyin be akarja venni Kijevet

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt tervezi, hogy végül elfoglalja Kijevet - állította Szerhij Najev altábornagy, az ukrán vezérkari főnök helyettese. Hozzátette azonban, hogy jelenleg...

Az ukránok betörtek az LNR területére, de tűzzsákba kerültek

A Luganszki Népköztársaság területén lévő ukrán csapatok "tűzzsákba" kerültek - közölte Andrej Marocsko, az LNR Népi Milícia szóvivője. "Sikerült nekik (az ukrán csapatoknak - a...