2023, október 2.
20.8 C
Budapest
10.3 C
Moszkva

Prigozsin: a Wagner-csoport harcosai visszafordulnak a táboraikba

A Wagner-csoport harcosai megfordítják oszlopukat, és visszatérnek a táborokba – közölte a csoport vezetője, Jevgenyij Prigozsin a Telegram-csatornáján tett nyilatkozatában.

“Megértve a felelősséget, hogy egy oldalon fog orosz vér folyni, a tervnek megfelelően megfordítjuk az oszlopainkat és az ellenkező irányba indulunk a táborok felé” – mondta.

Korábban Alekszandr Lukasenko belarusz elnök sajtószolgálata közölte, hogy Prigozsin elfogadta az elnök javaslatát a Wagner orosz területre való előrenyomulásának leállításáról és a feszültségek de-eszkalálására tett további lépésekről.

Pontosították, hogy “a helyzet megoldására kedvező és elfogadható lehetőség van az asztalon, a csoport harcosainak biztonsági garanciáival.

Lukasenkó meggyőzte Prigozsint, leáll a lázadás

Vlagyimir Putyin elnök az orosz néphez intézett beszédében kijelentette, hogy a lázadási kísérletért felelős személyek elkerülhetetlen büntetéssel fognak szembenézni, és felelősségre vonják őket a törvény és a nép előtt. Azt is megjegyezte, hogy határozott lépéseket fognak tenni a helyzet stabilizálására Rosztov-na-Donuban, ahol a polgári és katonai közigazgatás munkáját gyakorlatilag blokkolják.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: nem sok idő maradt Ukrajna támogatására

Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszust, hogy "hagyja abba a játszadozást", és minél előbb szavazzon egy Ukrajnának szánt külön segélycsomagról, hogy az Ukrajnának...

Wallace: Ukrajna győz, de a fiatalabbakat kell már mozgósítania

Ben Wallace volt brit védelmi miniszter azt állította, hogy Kijevnek sikeres lesz az ellentámadása, de a lendület fenntartásához és a "munka befejezéséhez" Volodimir Zelenszkij...

FAZ: Oroszország a szankciók ellenére jelentősen növelte a hadiipari termelését

A példátlan nyugati szankciók ellenére az orosz hadiiparnak sikerült jelentősen bővítenie a termelést az ukrajnai konfliktus kezdete óta - jelentette a Frankfurter Allgemeine Zeitung...
spot_img

Videó